Кадиев обвинява Фандъкова в опити за шуробаджанащина

  • 14 юли 2011 16:47

  • 2619
  • 8
Кадиев обвинява Фандъкова в опити за шуробаджанащина
© Булфото

Това се казва в позиция на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, общински съветник и кандидат за кмет на София, изпратена до медиите.

"Одитните комитети се създават съгласно Закон за независим финансов одит и имат за задача да преценяват правилност на организация на процедурите в съответното дружество, оценка на финансовия риск, състояние на финансова документация и счетоводство. Тези комитети извършват независим одит, те проверяват сметките и финансовите отчети с цел да бъдат хванати кражби и злоупотреби. Абсолютно недопустимо е тези две дружества да бъдат управлявани и ревизирани от едни и същи хора, представители на една и съща администрация. Така обществеността никога няма да разбере истината за реалното състояние на тези дружества и качеството на тяхното управление", смята Кадиев.

"Недопустимо е и в тези одитни комитети да има хора с некомпетентност в областта на одит и счетоводство. Тъй като членовете на одитните комитети получават сериозно допълнително възнаграждение, остава впечатлението, че всъщност целта е увеличение на заплатата на зам.-кметове и общински съветници през задния вход, чрез фиктивно участие в одитни комитети, за които те не са квалифицирани и не могат да вземат съществено участие", допълва кандидатът за кмет на София.

"Това е поредната проява на наглост на управляващите в София. Членове на одитните комитети на „Топлофикация- София" и „Метрополитен", които получават и управляват стотици милиони левове от парите на софиянци, трябва да бъдат одитирани и контролирани от личности с ярки професионални качества в сферата на одита и финансовия контрол, не единствено с политическите качества на членове на ГЕРБ", се казва още в позицията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2619 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2011.08.12 | 00:49

8
Ето електората на ГЕРБ: № 1 - АХМЕТ! / а не трябва ли да е АХМЕД?/ АхмеТе, а не се ли пише "комунисТ"?
Ахмет

2011.08.12 | 00:45

7
Комунис звучи лъжливо
ББФен

2011.08.12 | 00:45

6
Фандъкова не е виновна, кмет на сф е още Боцко.
Кънчо

2011.08.12 | 00:44

5
Тия и тримата плювалници защо не вземат да се скрият някъде?!?! Какво има да приказват за "Топлофикация-София"!!!! Кой създаде фирмите за топлинно счетоводство? Не бяха ли червените демократи тези дето принудиха хората да плащат веднъж на Топлофикация и още веднъж на тези паразитни структури като бруната техем и т.н. Като прочетен вестник са ми всичките и сини и жълти и пембени, всичките са червени! Тия са си чиста проба национални предатели и долни лъжци! Защо е тая лакомия не мога да разбера, никой нищо не е занесъл на оня свят! Моята баба, лека и пръст казваше така: "Много минаха (в случая през властта), ама и много измреха! Както се е родил човек, така и ще си иде! (гол като пушка):)))))) Ето това е истината, тия по цял ден се занимават с компроматни войни най-разни! Изсипват купища помия срещу всеки дръзнал да им се противопостави, а в същото време никой от тях нема смелостта да се изправи и да признае, че за за двадесет години не са свършили нищо полезно за народа си!

2011.07.15 | 07:58

2
Ако имаше мозък поне колкото на кокошка, щеше да знаеш, че фирмите за топлинно счетоводство се появиха далееч далеч преди БСП да вземат властта. Останалото от поста ти са просто брътвежи на един луд
фандъкчо

2011.08.12 | 00:44

4
ей това да гониш фандъка не си е лесна работа. първо себе си охранваш, после и цялата рода. хаххахаха дано я хванат и сложат на топло тази бабка, че ми писна от шуробаджанащината в Булгаристан.
ахаха

2011.07.15 | 11:22

3
Че да не те избере теб бе , гей ?

2011.07.15 | 00:21

1
abe, a sega sa "nezavisimi" ? ot koi ? ot men sa nezavisimi sys sigurnost

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини