Собственици на заведения хитруват, за да избегнат глобите за пушене

  • 06 февруари 2013 19:14

  • 2208
  • 3
Собственици на заведения хитруват, за да избегнат глобите за пушене
©

40 акта само за първия месец на 2013 г. са съставили проверяващите от Регионалната здравна инспекция за нерегламентиран тютюнев дим в заведенията в Пловдив.

Броят на проверките пък надхвърля 900. Според инспекторите зачестяват т. нар. повторни нарушения. За да избегнат по-големите глоби, собствениците на заведения вече прибягват до хитрости, разказва БНТ. Новата тактиката е само на документи - постоянно да се сменят управителите на заведенията, за да може винаги актът да се води като пръв и така да се избегне по-голямата санкция.

Нарушенията са много повече в сравнение с лятото. Общо взето са едни и същи - повече нощните заведения, дискотеките, клубовете. Там са нарушенията, обяви д-р Галина Карауланова, РЗИ - Пловдив.

От бранша донякъде подкрепят хитростите. Само в Пловдив през януари врати са затворили нови 150 заведения.

Именно в тези заведения, в които се пуши, те се разработиха. 95% от продукта, който предлагаме, е насочен към хората, които пушат. Ние не сме направили нито детски градини, нито старчески домове, коментира Димитър Лукарев, председател на Асоциацията на собствениците на заведения в Пловдив.

От Здравната инспекция в Пловдив заявиха, че с цел да хващат повече нарушители, започват да обучават представители на неправителствените организации, които също ще се включват в антидим акциите.

Последвайте канала на

2208 3

Коментари 3

Добави коментар
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.02.09 | 09:36

3
АБЕ НИЕ В КОМУНИЗЪМ ЛИ ЖИВЕЕМ ИЛИ В ДЕМОКРАЦИЯ??? ПИСНА МИ ОТ РЕПРЕСИИ И ДИКТАТУРА 4 ГОДИНИ ВЕЧЕ...ИСКАМ ДА СИ ХОДЯ НА ЗАВЕДЕНИЕ И ДА СИ ПИЯ КАФЕТО С ЦИГАРКА..А НЕ НЯКОЙ ДА МИ КАЗВА КАКВО ДА ПРАВЯ И ДА МЕ РЕПРЕСИРА..В ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ ПУШИ И ВЪВ ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ ДОРИ И ЛЕТИЩА В ЦЯЛА ЕВРОПА И ЦЯЛ СВЯТ СЕ ПУШИ ..САМО ТУКА В КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЕ ПУШИ..НЕ МОЖЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА ДА ИМА МЕСТА ЗА ПУШЕНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ,САМО ТУКА ДА НЯМА..АЙЙ ША ВИ ЕВА МАЙКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ГРОБАРСКА ЧЕРВЕНА
Курдоколенков

2013.02.08 | 22:34

2
И аз искам да живея в демокрация и да не ми пушат в лицето докато си пия кафето! Или какво да не излизам?! Ти в колко държави си бил/а да кажеш, че навсякъде се пушело? Какво толкова мрънкате като дойде лятото ще си пушите навън, а сега зимата хем няма да се тровите, хем ще спестите пари!!!
аз

2013.02.08 | 16:11

1
аз не виждам какъв е проблема да има заведения за пушачи и непушачи пушач не влиза при непушачи и непушачи нв влизат в заведения за пушачи и така едните сами ще си отпаднат от класацията по естествен начин хората ще го решат проблема

Добави коментар

Водещи новини