Масово нарязаха гумите на коли и училищен автобус в Нови пазар

  • 06 февруари 2013 13:05

  • 987
  • 0
Масово нарязаха гумите на коли и училищен автобус в Нови пазар
©

Нарязани са гумите на три автомобила, джип и училищен автобус в Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. На други четири автомобила са им повредени или унищожени страничните огледала.

За времето от 23.30ч. на 4 февруари до 8.00 часа на следващия ден неизвестен последователно счупил страничните огледала на четири автомобила, паркирани на ул. „Ильо Войвода” в града. След това с остър предмет е срязана предна лява гума на автобус марка Хюндай Каунти”, срязани са гуми на лек автомобил “Фиат Типо” с шуменска регистрация, “Ауди А4” с разградска регистрация, две гуми на лек автомобил “Шевролет Орландо” с варненска регистрация в района на площад “Раковски” в града. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителите са установени и са отведени в полицейското управление в Нови пазар. Това са А.П. на 32 години от Нови пазар, Л.Д. на 26 години от гр. Каспичан и С.В. на 26 години от Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 216 ал. 1 от НК за срок до 24 часа са задържани А.П. и Л.Д.

А. П не е криминално проявен. Криминалните му прояви на Л.Д. започват още като е бил непълнолетен. През 1999 година е първата. Нанесъл е телесна повреда. През 2002 г. е регистриран за унищожаване на чуждо имущество, през 2003г. повтаря същото деяние. Същата година е автор и на грабеж. 2004, 2006 и 2009 нанася телесни повреди. Установяван е да шофира в нетрезво състояние през 2009 година. 2010г. отново е седнал зад волана с концентрация на алкохол над 1,2 промила. През 2012 е извършил кражба на цигари от магазин в Нови пазар. Л.Д е осъждан общо пет пъти. В момента е с наложено наказание пробация за срок от година и половина за взломна кражба от магазин. Трябва да положи и 100 часа обществено полезен труд. Работата по изясняване на случая продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
987 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини