Унищожават боеприпасите от Петолъчката

  • 06 февруари 2013 09:59

  • 531
  • 0
Унищожават боеприпасите от Петолъчката
©

Започва унищожаването на събраните боеприпаси след взривовете на складовете близо до стралджанското село Лозенец през лятото на 2012 г. Изпратени са уведомителни писма до кмета на община Стралджа и кметовете на селата Лозенец и Горно Александрово, които са в непосредствена близост до складовете.

Унищожаването на събраните след инцидента на 5 юни боеприпаси е в изпълнение на указанията на Главна дирекция "Национална полиция".

Взривните работи ще се извършват в светлата част на денонощието от 8,30 ч. до 16,30 ч. по предварително изготвен специален проект. Контролираното унищожаване на боеприпасите ще се извършва само на територията на "Берета трейдинг" база Стралджа - Мараш, като няма да се отцепват и блокират територии извън нея.

Взривните работи по никакъв начин няма да пречат на стопанските дейности в района, уверяват от фирмата. При мъгли и гръмотевични бури, взривни работи няма да се извършват.

Населението ще бъде информирано три дни по-рано за всяко взривяване.

На 5 юни 2012 г. складовете за боеприпаси край пътен възел Петолъчката избухнаха. Около 150 души от село Горно Александрово, предимно жени, болни и малки деца, бяха евакуирани в село Блатец. Трима служители в складовете загинаха, а трима бяха ранени.

Последвайте канала на

Novini.bg
531 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини