Обучават 33 хил. фермери

  • 14 юли 2011 13:34

  • 1269
  • 1
Обучават 33 хил. фермери
© Интернет

Това съобщи експертът от министерството на земеделието Мая Нинова, цитирана от БНР.

По думите й особено голям интерес имат хората, при които обучението се явява като задължително условие - младите фермери, които нямат земеделско образование.

При тях това е задължително условие - да преминат 150-часов курс, уточни Нинова. Онези, които имат земеделско образование, трябва да преминат курс, в учебната програма на който е включено обучение по проблеми на опазване на околната среда.

Също така във формите на удостоверенията, които са задължително да се попълват в този вид за всяко приключено обучение, се записват и основните модули, допълни тя.

Всеки фермер, който е преминал каквато и да е тематика, ще е покрил и изискването за обучение, включващо теми по опазване на околната среда, допълни Нинова. Курсовете са безплатни за фермерите, като се покриват и разходите за транспорт, храна и нощувка.


 

Последвайте канала на

1269 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Фермер1

2011.07.15 | 08:05

1
Ето къде ще потънат европарите, по семинари и обучения............вместо да се отпуснат за земеделска техника .............20 години схемата е една и съща. Почвам да си мисля, че в евро парламента са слепи и глухи......:)

Добави коментар

Водещи новини