Оскарите тръгват на турне

  • 05 февруари 2013 16:44

  • 969
  • 0
Оскарите тръгват на турне
©

Започна първото в историята на кинематографичното изкуство турне на "Оскарите".

Няколко скъпоценни статуетки се отправят на пътешествие в САЩ, преди да се окажат в ръцете на звездите на най-бляскавата церемония в света на киното. Почитателите на киното ще имат своя звезден миг. Те ще имат възможност да вземат в ръка и да се снимат със стауетките в различни градове в САЩ.

Пътешествието ще продължи три седмици и ще завърши с тържественото пристигане на златните рицари на червения килим пред сградата на театър "Долби" в Холивуд на 24 февруари, в деня на 85-ата церемония по връчване на най-престижните награди в света на киното - "Оскар"-ите.

От Американската киноакадемия уточняват, че всеки желаещ ще може да се порадва на статуетките. А местата, където те ще бъдат изложени, и датите ще се съобщават чрез социалните мрежи Туитър и Фейсбук, предаде БНТ.

Оскарите се изработват от фабриката "Ар Ес Оуенс" в Чикаго. Статуетките се отливат от сплав с бял цвят - британий. След това фигурките се покриват с мед, никел и сребро и накрая с 24-каратово злато. По-късно се полират до блясък. Размерите на рицаря не са променяни през годините. Фигурката тежи внушителните за крехките актриси 3 килограма и 800 грама.

Наградата на Американската киноакадемия е била връчена за пръв път на 16 май 1929 година.

 

Последвайте канала на

969 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини