Балчик иска да е алтернатива на масовия морски туризъм

  • 05 февруари 2013 16:05

  • 1788
  • 0
Балчик иска да е алтернатива на масовия морски туризъм
©

Балчик да се развива като курорт със специфичен културен облик и алтернатива на масовия морски туризъм в периода до 2020 г. Така виждат бъдещето на морския град неговите жители според анкетно проучване във всички 19 селища на общината, предаде БТА.

Допитването е направено в рамките на проект за формиране на качествени политики чрез партньорство с гражданското общество, съобщи ръководителят на проекта, който се реализира с подкрепата на оперативната програма "Административен капацитет", Боряна Зангова.

В следващия програмен период общината трябва да насочи усилията си към удължаване на туристическия сезон чрез предлагане на повече туристически продукти, смятат гражданите на Балчик. Крайморският град трябва да се утвърди и като експортен център на селскостопанския отрасъл, да запази демографския си потенциал като привлекателно място за живеене с чиста природа, сочи още проучването сред представители на бизнеса, администрацията, неправителствените организации.

Анкетното проучване, гражданските форуми за бъдещето на Балчик ще определят приоритетите в новия общински план за развитие, който трябва да бъде подготвен до октомври, поясни Зангова. По думите й, партньорството с гражданското общество ще направят документа "жив".

В рамките на проекта е подготвен наръчник за успешни местни политики в Европа с участието на гражданското общество, който е предоставен на Националното сдружение на общините.

Последвайте канала на

1788 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини