Мирослав Найденов се извини за забавените плащания на фермерите

  • 05 февруари 2013 13:11

  • 646
  • 0
Мирослав Найденов се извини за забавените плащания на фермерите
©

Извинявам се от името на правителството, че не успяхме да изпълним поетия ангажимент и да изплатим субсидиите до 31 януари, каквото беше предварителното ни намерение. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Асоциацията на зърнопроизводителите ще заседава днес във връзка със забавеното изплащане на обещаните субсидии.
Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на обясни, че премиерът вече е посочил причините за това забавяне, но се надяват на разбиране от страна на производителите.

„Наложи се, през месец януари, да платим близо 2 милиарда от така наречения "заем на Милен Велчев"; отделно от това - влезе в сила и ново законодателство, което позволява по-късно плащане на социалните осигуровки, авансовият данък също се плаща по различен начин от началото на година. И в момента в хазната тези налични близо 1 милиард лева, ние не разполагаме".

По думите му - има два сценария на действие – правителството да потърси краткосрочен заем, защото става въпрос за около 2 месеца, когато тези средства ще бъдат върнали от Европейския съюз и в този срок ние да намерим заем, но това ще донесе до загуби в хазната и то не малки. Вторият вариант е да паднем под критичния минимум в държавния резерв, ако това се случи последствията биха били по-големи, отколкото забавянето с няколко седмици на тези субсидии, каза още министър Найденов.

Последвайте канала на

Novini.bg
646 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини