Съкращават 90 души от белодробната болница в Пловдив

  • 04 февруари 2013 11:25

  • 611
  • 0
Съкращават 90 души от белодробната болница в Пловдив
©

90 души от Белодробна болница „Кудоглу" в Пловдив ще бъдат съкратени до 31 март, заяви ресорният зам.-кмет Розалин Петков. Действията са свързани с пребазирането на лечебното заведение в Университетска болница „Св. Георги". Без работа ще остане само администрацията, тъй като медицинският персонал ще продължи работата си в новото звено, уточни Петков, информира Дарик.

Окончателното решение ще бъде взето на сесията на Общинския съвет на 14 февруари. За да влезе в сила, то трябва да бъде одобрено и от здравния министър, на когото вече е изпратено писмо. Към момента Белодробна болница има близо 4 млн. лева дългове, които Община Пловдив ще разплаща разсрочено през следващите години. Отделно 170 хиляди са заделени, за да може болницата да функционира до 31 март. 20 хиляди от тях ще се дадат на Университетска болница за закупуване на апаратура.

В „Кудоглу" ще бъде назначен ликвидатор, докато бъдат изплатени дълговете на лечебното заведение. Това вероятно ще отнеме 2-3 години, през които ще бъдат издадени нотариален акт за собственост на Община Пловдив. След като дълговете бъдат изплатени,

Последвайте канала на

611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини