БСП с поправка "Първанов" в устава

  • 04 февруари 2013 07:06

  • 1011
  • 2
БСП с поправка "Първанов" в устава
© Булфото

Навръх 4 февруари БСП е взривена от подготвяна поправка "Първанов" в устава, пише "Стандарт". Датата е знакова, тъй като преди 16 г. експрезидентът - тогава лидер на Столетницата, върна мандата за съставяне на второ правителство на БСП след свалянето на Жан Виденов.

По съвпадение днес комисията за промени в устава ще обсъжда нов текст, според който партийци, прекъснали членството си, не могат да заемат ръководни постове 2 г. след като са го възстановили. Като президент Първанов излезе от БСП, но м.г. отново се вля в червените редици.

Шефката на комисията по устава Румяна Сидерова бе категорична пред "Стандарт", че поправката не е срещу Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, а срещу другари, които са търсели интереси в други партии и след това са се върнали в Столетницата. Комисията тепърва ще се произнася и ще вземе най-доброто за БСП решение, добави тя. Апаратчици развиха тезата, че Първанов е бил изпратен в Президентството от партията си и не я е предавал.

От обкръжението на експрезидента обаче смятат, че подобна поправка на практика блокира възможността през следващата 1 г., ако има извънреден соцконгрес - независимо дали БСП падне или бие ГЕРБ на вота, Първанов да се състезава за лидерския пост.

Последвайте канала на

1011 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.04 | 19:22

2
Хи-хи-хи... Само така, изяжте се...
Жалък Станишев

2013.02.04 | 19:22

1
Тази поправка говори за едно, Станишев не мисли за оставка и при поредна загуба на избори. Изглежда че Първанов е реалната заплаха за него.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини