Ваньо Танов: Баретата знае много за корумпирани политици и магистрати

  • 03 февруари 2013 16:46

  • 9576
  • 13
Ваньо Танов: Баретата знае много за корумпирани политици и магистрати
© Булфото

Не е лесно да се улучи движеща се мишена в главата. Да не забравяме, че се стреля от височина, определен наклон, а и обектът се качва по стълбищата. Освен това калашникът не е най-подходящото оръжие за такава дейност. Това заяви директорът на Агенция "Митници" и бивш директор на НСБОП Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната в предаването "Нека говорят" по БТВ по повод покушението над Златомир Иванов-Баретата.

"От 4 г. Баретата е под домашен арест и е непряк участник в събитията, които се случват в организираната престъпност. Той обаче е един от малкото останали изявени мутри на прехода през последните 20 г. Според мен трябва да си отговорим на въпроса застрашава ли Баретата някой в момента. Съзнавам, че отговорът е много труден и трябва да се направи сериозен анализ. Съзнавам, че Баретата е историята на нашия преход. Той със сигурност знае много неща - включително за корумпирани политици и магистрати. От тази гледна точка той е заплаха за доста хора и те биха били доволни, ако Златомир Иванов не е на този свят", добави Танов. По думите му, ако в България нямаше такива високи нива на корупция, нямаше да ги има и такива като Баретата. Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната заяви, че по време на управлението на правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - организираната престъпност е била под политическа протекция. Той не се нае да класира по йерархия знакови фигури от организираната престъпност като Баретата, Маргините и Маджо, като уточни, че зависи от каква гледна точка се преценява.

Танов посочи, че се прави всичко възможно системата да бъде прочистена от корумпирани митничари. По думите му, в момента 25% от служителите на агенцията са млади, интелигентни хора, с високо образование. Митниците в момента нямат нищо общо с митниците преди 10 г. Системата е много модернизирана, което помага да се намали нивото на корупция, каза още директорът на Агенция "Митници". Той бе категоричен, че контрабандата в страната е намаляла, но уточни, че е невъзможно да бъде изкоренена напълно. По думите му България се намира на 10-то място в ЕС по нива на контрабанда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9576 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
МБ

2013.02.06 | 09:53

13
А дали знае за Мишо Бирата?! А може и за агент Буда да е чул нещо....

2013.02.05 | 10:41

5
Тъкмо си мислех да напиша същото. Тази свиня долна, заедно с Харзиматиквата, много обичат да говорят за корупция, ама като ги хванат ТЯХ в крачка са "не знам, не чу, не видях".
ую

2013.02.06 | 09:53

12
Само "баретата" ли ги знае ? Всички ги знаем и пак гласуваме за тях .

2013.02.06 | 09:53

11
кой е агент Буда?

2013.02.06 | 09:53

10
абе Мишоци кво искаш от такива дребни душици сиви душакат за нещо ма немаааа сиренцето е поръсено с чер пиперец за любителите на пикантната кухня опитват се да ни омагьосват с факти за неща които ние знаем след дъжд качулка и след сватба булка оправи си каскета чиче ще ти трябва -за милостинята r И СИ ИЗЧЕТКАЙ КОЗИТЕ ОБУВКИ
ГЕРБ - Мафия!

2013.02.06 | 09:53

9
"Митниците в момента нямат нищо общо с митниците преди 10 г." Ама как ще имат!? Сега са пълни с гербави калинки, които са в сравнение с Танов са много интелигентни. Дали до края на мандата няма да станат 100%?

2013.02.06 | 09:53

8
при управлението на Костов организираната престъпност имала политически протекции.... а сега организираната престъпност ДАВА политически протекции, щото нЕкои мафиоти се оказаха на високи държавни постове....
Pak

2013.02.05 | 10:26

2
На всички е ясно кога, как , кой и защо създаде мутренските структори . Тези мъже са жертва на една политическа шайка , която ги създаде и най-брутално се възползва от тях, за да обслужват техни интереси . Луканов,Първанов, Иван Костов,Р.Петков и т.н. всички са от едно котило и сега с цялата си нечувана наглост правят коментари и сипят обвинения - нечувано, това само в България може да се случи . Проблемът е Баретата да не проговори , защото техните съдии ги по-смениха ...чувството за недосегаемост и безнаказаност е разклатено. Само не разбирам хорицата тук дето пишат като политически зомбита , нямат ли капка достойнство и човещина и наустина ли забравиха "героите" на "великият преход" . Всички ние сме жертва на шепа хора, които години наред ни разделят, политизират , мачкат и унижават. С всичките косури които Борисов има ще остане в историята с магистрали, които ще позваме всички, с детски градини и площадки, които ще ползват децата ни , със стабилна финансова политика, в наи-голямата финансова криза , а с какво ще си спомняме горепосочените другари .....с мутри и далавери
нео

2013.02.06 | 09:52

7
Много сладко е да слушаш как симпатизант на мутренска партия каквато е ГРОБ,си прави самокритика.Колко лошо нещо били мутрите,виж какъв хубав сикаджииски мутраген си имате за лидер, а около него ченгета шестаци и отрочета от комунистически фамилии.Какъв сладък микс само.Абе Демократи отвсякъде.
Б

2013.02.05 | 10:41

6
Този мръсник продължава да лъже и да заблуждава . А ПАРИТЕ който се събират. Защо НЕ казва нищто

2013.02.05 | 10:40

4
Този беше кадърно и съвестно ченге, но му разказаха играта мутрите, които от преследвани, станаха негови директори и преследвачи. После се потопи в алкохол и дотам, жалко.

2013.02.05 | 10:40

3
Танов знае, знае той. И градивна критика е отправил до стрелеца да ползува подходящо оръжие следващият път и по-добре да си подбере скривалището, и също да изчака докато целта е в статично положение. Ако беше Бойко Тиквански с гранатомета, щеше за се забрави вече кой е "Баретата", ами оставил на Алексей Петров да върши черната работа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини