Плевнелиев връчи орден "За храброст" на спасителя от "Коста Конкордия" (снимки+в

  • 31 януари 2013 15:58

  • 2363
  • 0
Плевнелиев връчи орден "За храброст" на спасителя от "Коста Конкордия" (снимки+в
© Булфото

На церемония в Гербовата зала на "Дондуков 2" днес президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното връчи орден "За храброст" I степен на Петър Петров заради спасяването на бедстващи пътници от кораба "Коста Конкордия", предаде репортер на Novini.bg.

Още шестима български граждани бяха удостоени с висши държавни отличия. За проявени храброст, героизъм и саможертва при спасяване на човешки живот посмъртно с орден "За храброст" I степен бяха удостоени Димитър Ламбов, Иван Божанов, Петър Тодоров и Христо Стефанов. Медали "За заслуга" в областта на борбата с бедствия и аварии по време на наводненията в село Бисер през февруари миналата година бяха връчени на Атанас Атанасов и Атанас Георгиев.

Церемонията започна с химна на Република България. "Няколко драматични събития белязаха изминалата година, но и при тях българите проявиха своята човечност и съпричастност. Някои изгубиха живота си, за да спасят живота на други. Има ситуации, в които трябва да проявим бърза реакция и точно в тях се показва нашата жертвоготовност.  Това са смели мъже, които никога няма да забравим. Те ни дадоха урок за достойнство. Поклон пред паметта им", каза в речта си държавният глава.

На церемонията присъстваха и децата на героите, спасили човешки животи с цената на своя собствен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини