Днес оперират малката Емине

  • 31 януари 2013 09:12

  • 1740
  • 1
Днес оперират малката Емине
©

Днес малката Емине ще бъде оперирана в турската клиника. Джамал Мехмед, близък на семейството на 2-годишното момиченце съобщи пред БТВ, че то сега е добре.

"Направени са всички изследвания. Детето се подготвя за операция. Ние събрахме от приятели и познати необходимата сума – не цялата, но достатъчна, за да започне операцията", разказа той.

Момиченцето има тумор в главата и бе буквално “отписано” от българска болница и изпратено за лечение в чужбина.

В студиото на “Тази сутрин” казусът бе коментиран от Павел Александров, директор на Фонд “Център за лечение на деца”.

“Ако наистина такава операция не може да се извърши в България, ние с Обществения съвет се събираме, решаваме извънредно и изпращаме детето в съответната болница в чужбина, стига нещата да са законни. Детето няма да го оставим. Работим и с дарителски фондове. Но в случая би трябвало родителите да се обърнат към фонда”, каза Александров..

Той подчерта: “Нека хората да знаят – когато се случи нещо такова, да се обърнат към фонда. През м.г. фондът е подпомогнал 715 деца, а през 2011 г. 387 деца Фондът лекува в чужбина децата не като частни пациенти, а като европейски пациенти. Нека родителите да знаят как да се свържат с нас. Ние поемаме не само лечението на децата, но и транспортните разходи, спането на един придружител. Телефоните на фонда ги има навсякъде. И колегите ще обяснят на родителите всичко най-подробно”, каза Павел Александров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1740 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.08 | 20:43

1
dano vsichko mine dobre i malkata da ozdravee barzo uspex mila

Добави коментар

Водещи новини