Задържаха служител на МВР за контрабандни цигари

  • 30 януари 2013 10:39

  • 1467
  • 1
Задържаха служител на МВР за контрабандни цигари
©

Организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на контрабандни цигари, е неутрализирана при съвместна операция на ГДБОП и Дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР.

Спецоперацията на служители на ГД “Борба с организираната престъпност“ и Дирекция „Вътрешна сигурност” е реализирана вчера на територията на София, Свищов и Бяла, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тя е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В района на бензиностанция в Бяла бил забелязан изоставен лекотоварен автомобил „Форд Транзит”- ключовете били на таблото. При проверка на товарния отсек спецполицаите открили 1 415 000 къса цигари без бандерол от марките “Rone Gold” и “Rone Red”. В хода на продължилите оперативни действия на територията на столицата били задържани А.П. /45г./ - регистриран за разпространение на акцизни стоки без бандерол, Б.Б. /30 г./, С. Г. /40 г./- криминално проявен за хулиганство и Й. И. /36 г./ - служител на МВР. По първоначални данни контрабандните цигари били предназначени за разпространение в София.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.234, ал.1, във връзка с чл.321 от НК.

Работата по разследването продължава.

Последвайте канала на

1467 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.30 | 13:04

1
защо ли не се учудвам?

Добави коментар

Водещи новини