Куршумите по Баретата били за предупреждение

  • 30 януари 2013 06:13

  • 3856
  • 0
Куршумите по Баретата били за предупреждение
©

Три са основните версии за стрелбата срещу Златко Баретата, по които работи полицията, съобщава в. "Стандарт".

Едната е, че Иванов е трябвало да свидетелства по мегадело срещу организирана престъпна група за рекет. Втората е, че е подал информация за задържането на престъпен бос в Солун и третата е свързана с информация, че е бил гарант по трасе за транзитна пратка дрога, която се е издънила. Криминалисти сравняваха вчера прострелването на Баретата в Съдебната палата с култовия сериал на БНТ "Под прикритие". Но при покушението срещу екскомандоса екшънът се разигра пред централния вход, а във филма се стреля по свидетелката Съни във вътрешния двор. Съвпадението е повече от поразително, въпреки че дори постановката в реалността създаде повече зрелищност.

Според разследващите целта на стрелеца не е била да го убие, а да го предупреди. "Вероятността да свидетелства по някое от големите дела не е малка. Името на Баретата вече изплува по делото срещу групата за отвличания Наглите. Една от жертвите им Васил Маникатов, който има присъда за наркотрафик, разказа, че в ареста лежал заедно с Вальо Каратиста и разпитвал дали има представа кой би го отвлякъл. Тогава Каратиста му разказал, че е разговарял със Златко Баретата за неговото отвличане и бившият командос му казал, че според него зад похищението стои групата на Майора от ДАНС", припомниха делото разследващите.

Те не изключват и мотив на "обичайните заподозрени" - Димитър Вучев - Демби и Тихомир Георгиев - Боксьора. Двамата са основни свидетели по делото срещу Баретата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3856 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини