Йоско подготвял отвличане

  • 28 януари 2013 21:09

  • 2719
  • 0
Йоско подготвял отвличане
©

43-годишният Йоско Костинбродски най-вероятно е планирал отвличане на богат грък по време на престоя си в южната ни съседка, пише  "Стандарт" позовавайки се на източници от МВР. Намерените при обиска в солунския апартамент на бандита улики показвали, че той е събирал изрезки от вестници, които били превеждани на български. Фокусът падал върху двама души - единия бил местен наркобос, другия заможен бизнесмен.

Йоско носел материалите постоянно в себе си, докато обикалял цяла Северна Гърция с луксозно БМВ на свой приятел. Не се задържал никъде повече от 3-4 дни. Това съобщиха източници, които са участвали в издирването и задържането му в северозападното предградие на Солун "Диавата". В този квартал се намира и местният затвор, така че на Йоско няма да му се налага да пътува дълго до килията, шегуват се криминалисти.

Докато бил под наблюдение в продължение на 10 дни, Йосифов сменил два пъти апартаментите, в които се криел. Понеже се опасявали, че пак ще потърси друга квартира, ченгетата решили да атакуват жилището му на 3-ия етаж на модерна кооперация. За влизането в дома му била направена специална подготовка. Полицаите успели да разучат, че специалната бронирана врата на апартамента е с ключалка с 4 метални шипа и взели мерки да я отворят безшумно. Първо планирали да вкарат през процепа видеозмия, чрез която да видят къде в апартамента е търсеният обект. В един момент обаче Йоско сам попаднал в полезрението, докато се разхождал в коридора. Тогава гръцките барети от подразделението ЕКАМ използвали 4 специално изработени пневматични оръдия. "Чува се кратко свистене, след това тъп и глух удар и вратата е отнесена", разкриха вчера очевидци на атаката срещу Йоско. Българският наркобос, смятан и за главорез на изчезналите Братя Галеви, изобщо не успял да реагира.

В Гърция Йосиф Йосифов живеел с българската си самоличност. Не е ясно обаче дали е идвал инкогнито в родината, след като е обявен за издирване от Интерпол през 2011 г.

Поне 6-7 убийства и отвличания лежат на съвестта на Йоско, твърдят криминалистите. Сред тях са легендарния Филип Найденов-Фатик, хърватинът Иван Може, Кирил Цветанов-Буята, който е съпричастен към 400-те кила кокаин на покойния Поли Пантев. Йоско ръководел и групата, която отвлякла братовчеда на Фатик - 37-годишния сириец Християн Валю в кв. Банкя през май 2005 г. "Имаше ДНК следи и върху една чанта на отвлечения, и върху хвърления на земята пистолет. Прокуратурата покри обаче всичко. Иначе досега Йоско трябваше да лежи с 2 доживотни присъди, а не да го дирим на Бяло море", твърдят запознати, пише още вестникът.

Последвайте канала на

2719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини