Пожар в дискотека погуби 245 души

  • 27 януари 2013 17:18

  • 2718
  • 1
Пожар в дискотека погуби 245 души
©

245 станаха жертвите на пожара, избухнал в бразилски нощен клуб. Това сочат последните данни на полицията, предаде DPA.

БТА допълва, че бразилският държавен глава Дилма Русев е прекъснала участието си във форума ЕС-Латинска Америка в Чили, за да се върне спешно в страната, след като повече от 200 души загинаха в пожар в нощен клуб в южната част на Бразилия.

Според AP е възможно жертвите да се окажат повече.

Трагедията е станала заради груби нарушения на правилата за пожарна безопасност. Това заяви пред журналисти представител на пожарната служба в щата Рио Гранде до Сул, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По негови данни причина за пожара в нощния клуб „Кис” е станало използването пиротехнически средства на сцената. Освен това администрацията на клуба е извършила редица фатални грешки, като не е осигурила бърза евакуация на хората от залата, след като звукоизолацията се е възпламенила, отделяйки токсичен дим. По информация на пожарната служба 90% от всички жертви са загинали вследствие на задушаване или отравяне с токсични газове. Освен това залата е имала само един изход, което също е станало причина за смъртта на хода.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2718 1

Коментари 1

Добави коментар
Amateur

2013.02.10 | 19:57

1
Няма ли редактори или по-грамотни пишещи?! Три абзаца - 2 правописни/смислови грешки!! А колко нли грамотни безработни има...

Добави коментар

Водещи новини