Започват масови проверки на фирмите за инкасо

  • 27 януари 2013 13:21

  • 869
  • 0
Започват масови проверки на фирмите за инкасо
©

МВР започва отново масирани проверки на фирмите, извършващи инкасова дейност. Причината е последният обир на инкасов автомобил в столицата през тази седмица. При направената проверка са установени тежки нарушения при дейността на инкасо фирмата, заяви комисар Милчо Енев - заместник-шеф на Национална служба "Полиция", предаде Дарик.

Такива проверки бяха иницирани и след обира на инкасо автомобил в Пловдив на 22 юни миналтага година. Тогава Георги Енев, който медиите кръстиха Жоро Милионера открадна 1 470 000 лева от инкасо автомобил на фирма G4S.

Проверката на ограбения офис в четвртък вечерта е установила нарушения на трудовите договори. Стана ясно, че е назначен и чуждестранен гражданин - македонец, което е условие за отнемане на лиценза на фирмата. Но до това една ли ще се стигне, тъй като е даден срок до един месец фирмата да отстрани този проблем. Останалите нарушения са свързани с това, че служителите и шофьорът на инкасо автомобила не са били въоръжени. Все още не са готови назначените експертизи, обясни комисар Енев.

Според комисар Енев сега действащият закон за лиценза трябва да се актуализира. По думите му повече от наложителни са промените в закона по отношение на административно-наказателната дейност. Проверката на една такава фирма продължава около два месеца, а специалистите в МВР, които могат да ги извършат, са едва трима, подчерта комисар Енев.

173 000 откраднаха трима маскирани от инкасо автомобил и офис на „Easy Pay" в четвъртък вечерта. Обирът бе извършен в квартал „Слатина", между улиците „Слатинска" и „Гео Милев". Установено бе, че единият от мъжете е бил с автомат, другият - с чук.

Последвайте канала на

Novini.bg
869 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини