Куриоз! Данъчни продават на търг златни зъби на длъжник!

  • 27 януари 2013 07:57

  • 5956
  • 2
Куриоз! Данъчни продават на търг златни зъби на длъжник!
©

Данъчните в Бургас обявиха търг с тайно наддаване на над 6 килограма златни бижута. Сред вещите има и доста атрактивни находки като зъбни коронки, изработени от 20-каратов благороден метал, съобщава Стандарт.

"Коронките са част от стока, която е била конфискувана при опит да бъде незаконно изнесена в чужбина", заявиха от НАП. А финансисти уточниха с усмивка, че зъбните коронки не са свалени директно от устата на длъжници. Всички накити са употребявани, а повечето от тях са повредени или натрошени, тъй като са били подготвени за претопяване, обясниха от агенцията. Бижутата са разпределени в 8 групи, всяка една от които предлага включените вещи в комплект.

Това означава, че кандидат-купувачите нямат право да подбират точно определени артикули. На тезгяха са извадени гривни, пръстени, обици, колиета и медальони. В две от групите пък са включени игла за вратовръзка и рядък часовник от 14-каратово злато. Накитите са обявени с първоначална цената от 45 до 61 лв на грам, която варира в зависимост от каратите. Търгът ще се проведе от 11 часа на 30 януари в Бургас. Освен златото морските данъчни продават и огромно количество конфекция. Мъжки ризи с дълъг ръкав са обявени с начална цена 2 лв. за бройка, а дънкови панталони са оценени на 3 лв. чифта. Продават се още вратовръзки за 1,25 лв. бройката и памучни чорапи за 20 стотинки. Кандидат-купувачите ще наддават за тях на 6 февруари, когато е насрочен търгът. MP3 плеъри, клавиатури, дистанционни за телевизор и малки слушалки, микрофони, тонколони и мишки за компютър излизат на тезгяха с цена до 1,50 лв. на артикул.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
5956 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.18 | 18:02

2
Кое точно му е куриоза, скоро ще почнат и бъбреците им да продават ако не са почнали вече. Куриоза е че го правят под благоволението на властта и си играят заедно. Това е куриоза.
Вършат си работата

2013.01.27 | 23:59

1
Видно е, че коронките са били конфискувани при опит да бъдат изнесени от страната. Което на чист български означава, че е направен тарикатски опит да се изнесе злато без документи и без да бъде заплатен съответния данък/такса. Това от своя страна означава, че служителите (митница, полиция, НАП) съвестно са си свършили работата. Естествено, че ще ги продадат на търг. Едва ли се очаква НАП да отвори златарски магазин или да предаде коронките на зъболекарския съюз.

Добави коментар

Водещи новини