Първата дама на Чехия ще бъде дъщерята на Милош Земан (снимки)

  • 26 януари 2013 19:08

  • 2719
  • 0
Първата дама на Чехия ще бъде дъщерята на Милош Земан (снимки)
© Getty Images

Първата дама на Чехия ще бъде дъщерята на Милош Земан Катежина, а не съпругата му Ивона, съобщи на пресконференция днес самият Земан, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Катежинка, предполагам, че макар да нямаме аристократични титли, ти неофициално ще се съгласиш да станеш моя първа дама", каза Милош Земан на 18-годишната си дъщеря, която стоеше до баща си. Тя му отговори утвърдително, след което двамата се прегърнаха и целунаха.

Съпругата на Милош Земан - Ивона - е известна в страната с неприязънта си към многолюдни мероприятия.

По време на първия тур Ивона не можа да дочака в избирателния щаб Милош Земан до окончателното преброяване на гласовете и се прибра у дома, за да проследи обявяването на резултатите по телевизията.

Катежина Земан подкрепяше баща си още от първите дни на предизборната кампания и навсякъде се появяваше с него, участвайки в пресконференции и срещи с избиратели.

Милош Земан, за когото днес на втория тур от президентските избори в Чехия гласуваха 54,8 процента от избирателите, посочи като своя основна задача "обединяването на разединената нация" и заяви, че иска да бъде президент на всички 10 милиона чехи, независимо за кого те са гласували на изборите.

Основният конкурент на Земан, министърът на външните работи на страната Карел Шварценберг, получи 45,18 процента от гласовете и вече призна поражението си.

Шварценберг каза, че ще запази поста си на външен министър и ще остане председател на създадената от него партия ТОП 09.

Последвайте канала на

БТА
2719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини