Неправоспособен плевенчанин бяга от полицията с Голф

  • 26 януари 2013 13:11

  • 1338
  • 0
Неправоспособен плевенчанин бяга от полицията с Голф
©

На 24 януари в 10:25 часа на кръстовището на улица "Райчо Даскалов" с улица "Христо Ботев", полицаи подават сигнал със стоп палка по образец за спиране на лек автомобил "Фолксваген голф".

Водачът не само, че не е подчинил на полицейското разпореждане, но и увеличил скоростта. Минути по-късно в 10:32 часа на улица "Дунав", същият автомобил е засечен. При опита да бъде спрян, шофьорът отново не спира на подадения сигнал и осуетява проверката.

Организирани са полицейски действия и е установено, че зад волана на автомобила - беглец е 26-годишен местен жител. Мъжът има 13 заявителски материала, 8 криминалистически регистрации и 6 съдебни дела - за кражби, управление на МПС без свидетелство за правоуправление и неправомерна сеч на дървесина.

В хода на проверката на документите му се е установило, че на 24 януари, при условията на продължавано престъпление, без шофьорска книжка той е управлявал "Фолксваген голф". Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление.

Вечерта на 24 януари в 20:20 часа той е открит на пътя за село Козар Белене със същия автомобил. Задържан е за 24 часа. Съставени са му два акта за административно нарушение по ЗДвП за управление на МПС без свидетелство за управление.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1338 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини