Поредният дъжд нанесе нови щети в община Неделино

  • 25 януари 2013 15:46

  • 1460
  • 0
Поредният дъжд нанесе нови щети в община Неделино
© Булфото

Нови щети нанесе поредният дъжд в община Неделино, който валя в продължение на три часа през вчерашния ден, каза кметът Стоян Беширов. Вече три са пропуканите къщи, а други 10 са били наводнени от валежите, поясни той.

Активизирани са и нови свлачища, тъй като има много черни пътища в общината, които не са асфалтирани и отводнени и при всеки дъжд там се свличат нови земни маси. Около шест милиона лева са щетите към днешна дата в община Неделино от началото на януарските валежи от дъжд. По всички направления към населените места в общината има прекъснати пътища и се работи по възстановяването, но няма откъснати села, подчерта кметът.

Трите пропукани къщи са в селата Изгрев, Тънка бара и Средец и хората живеят със страх в жилищата си. Днес комисия от общината проверява на място какво е състоянието на къщите и дали е нужна евакуация на хората, живеещи в тях. Общо седем са затворените улици в Неделино заради свлечени земни маси. Най-тежка е ситуацията с улица „Напредък”, която от три месеца не е нормално проходима, улица „Йордан Йовков”, която също е затворена и улица „Ивайло”, която започнала да пропада, посочи кметът Беширов. „Сложна е обстановката, но продължаваме да разрешаване проблемите”, каза той и допълни, че е разговарял с представители на най-високо ново и се очаква на следващото заседание на Междуведомствената комисията по бедствия и аварии да бъдат отпуснати необходимите средства за най-тежките обекти, където е най-сериозно положението.

Последвайте канала на

1460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини