Заловиха мъж със скиминг устройства в Разград

  • 25 януари 2013 10:55

  • 957
  • 0
Заловиха мъж със скиминг устройства в Разград
©

Служители на ГДБОП задържаха мъж за притежание на скимиращи устройства в Разград, съощиха от пресцентъра на МВР. Операцията на служители на ГДБОП-ОБОП- Разград е проведена под наблюдението на окръжната прокуратура.

На улица в града те спрели лек автомобил, шофиран от 52-годишен местен жител. Последвало претърсване на колата, при което спецполицаите попаднали на укрити в облегалките на седалките 9 скимиращи устройства. Пет от тях били с камери и фиксирана към тях памет, други три били преносими флаш памети, имало и устройство с 2 батерии и прикачен кабел. От автомобила са иззети и 21 батерии и преносим компютър.

В хода на проведените оперативни действия антимафиотите влезли и в дирите на собственика на скимиращите устройства – А.Т. на 41 години от Варна. Той е криминално проявен, регистриран е 12 пъти за кражби, осъждан е за обсебване и за участие в организирана престъпна група. Варненецът е задържан в рамките на 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство по чл. 249, ал. 3 от НК, а работата по документирането на случая продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
957 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини