"Марица-изток" на загуба, ако има АЕЦ "Белене"

  • 24 януари 2013 18:30

  • 1918
  • 7
"Марица-изток" на загуба, ако има АЕЦ "Белене"
©

Строителството на АЕЦ "Белене" ще доведе до загуба на работни места в Мини "Марица-изток", ТЕЦ "АЕS Гълъбово - Марица-изток 1", ТЕЦ "Марица-изток Контур Глобул" и ТЕЦ "Марица-изток 2". Това прогнозира Красен Станчев, председател на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, цитиран от БТА.

Освен тях, загуба ще има и за над 1100 малки фирми, които сега доставят стоки и услуги за четирите дружества.

Ще се промени и съотношението АЕЦ:ТЕЦ в страната, което сега е 32:68, на 66:34.

Според Йордан Нихризов, лидер на БСДП, печалбата ще бъде за шестте компании, които изнасят ток, и това ще бъде за сметка на българските граждани.

Депутатът от ДСБ Иван Иванов предложи средствата за АЕЦ "Белене" да бъдат насочени към нови инфраструктурни проекти у нас.

Политологът Огнян Минчев коментира, че ядреният референдум е апаратна игра на БСП, която няма да събере повече от 20 на сто от избирателите, но партията ще го използва като политически игра за вътрешна консолидация.

Последвайте канала на

1918 7

Коментари 7

Добави коментар
Иван Петров

2013.01.27 | 16:18

7
Нали знаете кога най-много хапе змията - тогава когато загива. Същото е положението и с ГЕРБ - не само преди Референдума,но и след него до самите парламентарни избори- ще измислят и изфабрикуват още стотици интриги и конспирации против своите опоненти и най-вече против истинските политици -които защитават интересите на българските граждани......

2013.01.27 | 16:18

6
. Някой задава ли си въпроса,че петрола привършва. Света развива иновациите в електро автомобилите.След 20-30 г,ДВГ-коли ще карат супер-богатите и военните..Имаме ли представа,колко ток,ще потребяваме ежедневно,само за заряд.станции при 2-3 млн лични и фирмени автомобили,а

2013.01.27 | 15:11

5
Ахаааа, значи това било зора. Замърсяващите тецове щели да пострадат значи и нямало да могат да замърсяват повече.
Енергетик

2013.01.27 | 15:11

4
Положението е следното-ако не се построи Белене,2018 АЕЦ-Козлудуй го затварят,остават американските мощности в ТЕЦ-Марица с най-скъпият ток договриран за 35 години,това е основната причина за воя срещу Белене.Газовите ни централи и тези на въглища са вече много амортизирани,това са централи строени когато държавата инвестираше ,нямаше ги частните мошеници ,колкото и да не сме съгласни тогава живота беше по-хубав,нямаше никаква инфлация ,нямаше СИК ,нямаше такава мафия в управлението на държавата,нямаше безработица,нямаше мизерия,да нямахме западни автомобили по на 10-15 години,нямахме право да ходим ,дори в граничните зони,ходехме по 2 години войници,ходехме на бригади в селското стопанство-но пък имахме много развито такова,и то механизирано,това са плюсовете и минусите.Говоря ,като екзалтиран привърженис на демокрацията от 1990г,баща ми е лежал в Белене ,защото е бил интелигент,всички негови синове завършихме висше образование -5 деца,аз учих задочно ,защото баща ми беше враг на народа,но моя баща ми каза -рано или късно тия червените ще станат капиталисти,техните бащи и деди избиваха и крадяха от нас ,техните потомци ще избиват и крадат от вас,не е бил пророк ,но позна,а той си отиде отвратен от лъжите им през 1977,това унищожават ни същите хора,но това са техните потомци,конспиративно ,но сигурно.

2013.01.26 | 22:26

3
Мммм даааа на загуба ще е Бойко и обкръжение щото щатските другари ще спрат рушвета, нали бе Боко?
Инес Рафай

2013.01.26 | 19:57

2
Хич не е избрана случайно датата 27 януари. Комбина със синоптиците, авансинфор ,че времето ще е кофти и тези от сребърната възраст хич не искат да си трошат костите. И с право. Те пари за ядене нямат, камо ли за болници. Защо така ни подценяват. Всеки няма ли си акъл в главата, според гена, че да не избере как да гласува? Читавите ще гласуваме по съвест!
you

2013.01.26 | 19:34

1
ГЕРБ като не иска АЕЦ "Белене",защо миналата година изхарчиха грешни пари за изграждането на полета 400кV в подстанцията ни в с.Леденик(В.Търново), които да поемат бъдещи електропроводи от Белене?

Добави коментар

Водещи новини