Русия: Бунтовниците в Мали са същите, които свалиха Муамар Кадафи

  • 23 януари 2013 20:32

  • 2016
  • 0
Русия: Бунтовниците в Мали са същите, които свалиха Муамар Кадафи
©

Русия заяви, че бунтовниците, с които френските и африканските военни се сражават сега в Мали, са същите онези бойци, които Западът въоръжи по време на бунта срещу либийския лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, предаде Ройтерс.

"Онези, с които се бият сега французите и африканците в Мали, са същите, които свалиха режима на Кадафи, същите, които западните партньори въоръжиха, за да могат те да свалят режима на Кадафи", заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров. "Терористичните актове станаха почти ежедневие в региона, оръжията се разпространяват безконтролно, бунтовниците проникват навсякъде, в това число и в региона на Сахел", каза Лавров.

"Ситуацията в Мали е последица от събитията в Либия. Заложническата криза в Алжир беше сигнал за пробуждане и за осъзнаване на този факт", подчерта дипломат номер едно на Москва. Той отрече твърденията, че Русия е предложила помощ на Франция да транспортира френски военни до Мали.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2016 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини