Британският премиер: ЕС да намали бюрократите (обновена)

  • 23 януари 2013 10:20

  • 1149
  • 2
Британският премиер: ЕС да намали бюрократите (обновена)
©

Европейският съюз трябва стане по-малко бюрократичен, каза британският премиер Дейвид Камерън

Ръководителят на кабинета в Лондон произнесе отложената заради събитията в Алжир реч. Пред журналисти той заяви, че ЕС трябва да се реформира. Блокът трябва да стане по-малко бюрократичен и с по-евтини институции. Реформата на блока е едно от условията, поставяно от Обединеното кралство за оставане в рамките на ЕС. В Брюксел показаха желание за реформи, заяви Камерън.

Лондон трябва да бъде независим и да има роля в ЕС за нас е важно отношенията между Лондон и Брюксел да са равноправни. Има криза, има дупка между ЕС гражданите, която става все по-голяма. Искам отношенията с ЕС да ни водят напред. Британците са фростирани от ЕС, ние трябва да се подготвим за предизвикателствата от еврокризата. Начин за излизане от нея е повишаване на конкурентоспособността, допълни той, като намекна на контрола над банковите институции.

Заради всичко това предлагам референдум, който ще бъде проведен до 2017 г. и ще постави прост и ясен въпрос: Искат ли британците да са в ЕС или не. Разбирам искането той да бъде проведен веднага. Но, ако гласуваме днес, това няма да бъде мъдро решение нито за ЕС, нито за нас. Трябва да дадем шанс на ЕС да излезе от еврокризата и да се реформира. Тези промени трябва да бъдат заложени в нов договор, който ще бъде от полза не само за нас, но и за ЕС.

Ако напуснем ЕС, това е еднопосочен билет и няма връщане назад. Ние няма да напуснем Европа и общия пазар. Според мен ние трябва да останем в Блока, защото това е огромен пазар. Но ЕС трябва да се реформира, завърши той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1149 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.24 | 17:38

2
Бийте им шута,бе,какво ви извиват ръцете?Албиона,няма партнъори,само интереси.Защо не вкарат еврото,а?Защото ще рухне мита за силата на паунда.Пък и ще липсва образа на монарха от бумажката,какво светотатство!
пак спиш

2013.01.23 | 13:02

1
"Според мен не трябва да останем в Блока, защото това е огромен пазар." - сигурно е казал "НИЕ трябва да останем в блока", иначе няма смисъл. А какво е "фростирани"? Да не е все пак "фрустрирани"?

Добави коментар

Водещи новини