Готви се нова проверка на избора в Софийска епархия

  • 22 януари 2013 14:51

  • 633
  • 1
Готви се нова проверка на избора в Софийска епархия
©

Неочакван обрат в решенията на Св. Синод. След като бяха утвърдени вече имената на всички епархийски представители за Патриаршеския събор, включително на тези от Пловдивска и Великотърновска епархия, днес стана ясно, че по настояване на пловдивския митрополит Николай отново ще бъде разгледан изборът на епархийски представители в софийска епархия, предаде БНТ.

Митрополит Николай счита, че има пропуски и канонични нарушения в Софийска епархия. Там имаше недоволни от изборите - група свещеници от трънско и самоковско. Те твърдяха, че противоуставно списъкът с епархийските представители е спуснат от митрополит Кирил, без участието на епархийския съвет и архиерейските наместници.

Мнозинството от митрополитите са подкрепили днес искането на митрополит Николай за преразглеждане на софийския избор. Утре ще стане ясно има ли нарушения, или не, и ще избира ли София отново представители за патриаршеския събор. Проблемът е, че вече не остана много време до 24 февруари и, ако има нови избори в София, те трябва да са другата или по-другата неделя. И ако обобщим - 130 от делегатите на събора вече са избрани, очаква се какво ще се случи с останалите 12 преставители на Софийска епархия.

Последвайте канала на

633 1

Коментари 1

Добави коментар
Срам

2013.01.22 | 16:43

1
Как да имаш вяра, като попищата са готови на всичко за този избор?

Добави коментар

Водещи новини