Плевнелиев за Съвета на президентите: Знаем какви няма да сме

  • 22 януари 2013 12:53

  • 1309
  • 2
Плевнелиев за Съвета на президентите: Знаем какви няма да сме
© Булфото

Всеки един от предишните президенти на България има принос за развитието на страната. Това каза на брифинг президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след срещата си с тримата предишни президенти Жельо Желев (1990 - 1997 г.), Петър Стоянов (1997 - 2002 г.) и Георги Първанов(2002 - 2012 г.). Срещата се състоя в кабинета на държавния глава на „Дондуков” 2.

Плевнелиев благодари на предишните президенти за възможността да обсъдят заедно всички актуални теми, историите на президентската институция и проблемите, с които се сблъсква българското общество.

По време на срещата успяхме да си кажем какво не сме и какви няма да сме като съвет на президентите. Не за всичко сме на едно и също мнение, не всичко ни обединява, но всеки сам по себе си има своите битки, своите приоритети, отбеляза президентът Плевнелиев. Той обясни обаче, че всички български президенти имат и общи каузи, и общи приоритети, в името на доброто на България. Със сигурност съветът на президентите не е таен орган на властта, ние имаме човешката нагласа. Задачата ни бе да си говорим като хора, които работят за България и имат отношение към България, коментира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По думите му – той лично е този български президент, който има възможността да събере всички предишни президенти. Например президентът Желев не е можел да го направи, отбеляза Плевнелиев. Според него – тази среща на президентите има за цел да покаже приемственост, уважение и отношение към българския народ.

Благотворителната кампания „Българската коледа” беше знак, че президентите могат да бъдат заедно в интерес на благотворителността и днес си казахме, че със сигурност ще бъде заедно и по време на други подобни инициати, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. За мен е чест и удоволствие да попия от опита и да бъда заедно с предишните български президенти, коментира още президентът.

Със сигурност ще се видим и на 22. 01. 2014 година, a през настоящата година ще търсим мероприятия, идеи и конференции, които ще ни събират, заяви президентът Плевнелиев и благодари още веднъж за предоставената възможност.

Президентът на България Жельо Желев (1990 - 1997 г.) благодари на президента Плевнелиев, за това, че е взел по стара идея, която другите не са могли да осъществят. Тази идея е смислена и съдържателна, защото става дума за обмяна на натрупан опит от страна на тримата експрезиденти, коментира Желев.

Президентите излязоха заедно през главния вход на Президенството.

Последвайте канала на

1309 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.22 | 21:49

2
Поредното безмислено харчене на парите на данъкоплатеца.

2013.01.22 | 21:49

1
НЯМА ПРИЧИНА ДА ХАРЧАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ ЗА ТАЯ ГЛУПОСТ. ДА УПРАВЛЯВА КОЙТО Е ИЗБРАН, АКО НЕ МОЖЕ ДА ИЗБИРАМЕ ДРУГ. А НЕ ДА ОВЛАСТЯВАМЕ БИВШИ, ПРОВАЛЕНИ ПОЛИТИЦИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини