Хванаха двама с фалшиви евро

  • 22 януари 2013 12:19

  • 1143
  • 0
Хванаха двама с фалшиви евро
©

Служители на ГДБОП задържаха двама мъже с фалшиви евро банкноти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 18 януари към 23.45 часа в столицата антимафиотите спрели за проверка автомобил, управляван от С.З. на 40 години - криминално проявен и регистриран за кражби и изнасилване. Заедно с него пътувал и 59-годишният Н.Р. При обиск в него били открити 5 фалшиви банкноти с номинал 100 евро. През пролетта на 2012 г. Н.Р. е привличан в качеството на обвиняем по досъдебно производство като лидер на организирана престъпна група, припомнят от ГДБОП. Групата се състояла от 10 души и се е занимавала с разпространение на неистински евро банкноти. Първоначално му била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, променена впоследствие в "домашен арест”, а след това в „парична гаранция”.

Веднага след освобождаването си от ареста Н.Р. се върнал в „занаята“ и продължил активно да развива престъпната си дейност.
След 24 часово задържане в полицейския арест, на Н.Р. е наложена мярка за 72 часа. По случая е заведено досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 321, ал. 3, във връзка с ал. 1 и чл. 244, ал. 2, във връзка с ал. 1, под наблюдението на Софийската градска прокуратура. Работата по разследването продължава.

Последвайте канала на

1143 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини