Младеж придоби земя с брилянтна схема за измама

  • 22 януари 2013 11:26

  • 1497
  • 0
Младеж придоби земя с брилянтна схема за измама
©

Брилянтна схема за измама, е приложил 28-годишен от Горна Оряховица и се е сдобил с 206 декара чужди земеделски земи чрез използване на неистинско пълномощно, установиха служители на РУП - Свищов, съобщиха от ОДМВР - Велико Търново.

В хода на разследването е установено, че на 16 май миналата година 28-годишният Ф.Р., криминално проявен и осъждан за измама и неправоспособност, 61-годишният В.Д. от Велико Търново с множество криминални и съдебни регистрации за необявяване в несъстоятелност на фирми и възрастен мъж с неустановена самоличност, който се представил за 90-годишният Б.Ч. от София отишли в кметството в стражишкото село Мирово и кметския наместник С.К. на 57 години в присъствието на старши специалисит от служба ГРАО извършил нотариална заверка на представеното от тях пълномощно, с което представилия се за Б.Ч. възрастен мъж, уж упълномощавал В.Д. да се разпорежда със собствените му 206 декара земеделски земи, находящи се в землището на свищовското село Алеково.

Два дни по-късно 61-годишният търновец е използвал пълномощното пред нотариус в крайдунавския град и продал срещу фиктивна сума от 113 000 лв., от името на собственика земите на Ф.Р. От проведените действия по разследването е установено, че горнооряховчанинът е взел данните за неистинското пълномощно от истински такъв документ, изготвен от Б.Ч., с който упълномощил русенска фирма да обработва земите му. Вчера 28-годишният Ф.Р. беше привлечен в качеството на обвиняем, за извършване на документна измама в големи размери. В.Д. е разпитан в качеството на свидетел по воденото досъдебно производство. Чрез гражданско дело на Районен съд – Свищов собствеността върху въпросните земеделски земи е възстановена на потърпевшия. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

1497 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини