Финансист: Бързо заплатите ни ще станат европейски

  • 12 юли 2011 08:50

  • 2455
  • 4
Финансист: Бързо заплатите ни ще станат европейски
©

Причината не е, че ние ще вървим много бързо, а по-скоро в това, че в Европейския съюз ще има едно задържане на нивото на възнагражденията.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия финансистът Емил Хърсев.

Според статистика на Евростат България е шампион в ЕС по ръст на разходите за труд.

Все повече хора започват да вземат все повече пари в България. Бизнесът увеличава постепенно работните места, увеличава и заплатите. Това е очаквана новина, коментира Хърсев.

По думите му това е можело да се случи много по-рано, ако не беше "мечешкото" заиграване на синдикатите с проблема за минималната работна заплата.

Близо до десет години българинът ще получава колкото европееца и двамата ще плачат. Повече обаче ще плаче европеецът, защото тези пари ще са му малко, подчерта финансистът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2455 4

Коментари 4

Добави коментар
българин

2011.07.14 | 23:07

4
наблюдател... е много прав за жалост:(
наблюдател

2011.07.14 | 23:07

3
Емил Хърсев е прав ! Действително заплатите в България в скоро време щели да станат европейски, но знаете на КОГО и ОТКЪДЕ ? САМО на висшите държавни чиновници и то ОТ нашите данъци и от експлоатацията на НАЕМНИЯТ ТРУД ! БИЗНЕСЪТ увеличавал работните места- КОИ РАБОТНИ МЕСТА ? - на сервитьорки ; на продавачки ; на секретарки и на манекенки ........
Бачо

2011.07.13 | 07:54

2
Това да се чува!
човик

2011.07.12 | 15:01

1
Да така е, най-после трябва да проумем, че увеличаването на заплатите, както в частния, така и в държавния сектор, ще ни помогнат по-бързо да излезем от кризата.Увеличаването на скороста на вътрешното потребление, ще гарантира стабилни темпове на растеж на икономиката и на държавата ни.Икономиката ни е структорирана за вътрешно потребление, което трябва да се стимулира, изследва, управлява и развива.Това се казва управление на риска- разумно, точно и правилно. Свиването на вътрешния пазар блокира развитието, от там и обслужването на кредитите и т.н. Тава е варижна реакция.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини