Ислямистите екзекутираха 9 японски заложници

  • 20 януари 2013 16:18

  • 1499
  • 2
Ислямистите екзекутираха 9 японски заложници
©

Деветима японски заложници са били екзекутирани още в сряда от ислямистите, взели неколкостотин души за заложници в газовия комплекс в Алжир, заявиха пред АФП алжирски заложници, станали свидетели на убийството.

Алжирците обясниха, че похитителите първо убили трима японци, избягали от автобуса, с който призори трябвало да бъдат откарани чужденци до летището на Ин Аменас.

"Всички се изплашихме, когато чухме автоматична стрелба в сряда в 5.30 часа сутринта (местно време - бел. р.). После разбрахме, че са убили трима от японските ни колеги, опитващи се да избягат от автобуса", разказа очевидецът Риад, който работел за японската компания Джей Джи Си (JGC).

Другите шестима японци били убити в общежитието на завода. Риад посочи, че похитителите носели със себе си "кози крака" за вадене на пирони и се насочили към стаите на японците. Те били наясно с подредбата в общежитието, изтъкна той. Един от терористите извикал на английски "отворете вратата" със севереноамерикански акцент, след което стрелял. Двама от японците били убити, а после вътре в общежитието били открити телата на още четирима.

По-рано днес японската корпорация Джей Джи Си обяви, че 17 нейни служители са в неизвестност след акцията на алжирските сили срещу терористите в газовия комплекс в пустинята Сахара. От Джей Джи Си потвърдиха, че другите 61 нейни служители в Алжир са в безопасност.

Последвайте канала на

1499 2

Коментари 2

Добави коментар
Туранага Стана

2013.01.22 | 10:44

2
Японците скоро не са буйствали, но е добре известно, че и те могат да режат ритуално глави. Ислемягите си създават все повече врагове, което е голяма глупост.

2013.01.21 | 20:17

1
Никой не знае дали е така!

Добави коментар

Водещи новини