Децата луднаха по модата да си боядисват косите със степчета (видео)

  • 20 януари 2013 07:44

  • 13219
  • 0
Децата луднаха по модата да си боядисват косите със степчета (видео)
©

"Моля, пишете как се боядисва косата със степчета." Този призив за помощ е направил цяла върволица от отговори, предложения, предположения и мнения в тийнейджърските сайтове, пише "24 часа". 

Страшна мода е, ако си дете, да си овапцаш косата на кичури или пък да топнеш само връхчетата в боя от сокчета "Степ", пояснява още "24 часа".

В цялата страна ученичките, а и учениците варят вода, разбъркват гъст разтвор от "Ягода", "Череша" или "Боровинка", за да добавят малко пъстрота в живота си. Като видят, че цветните кичури не се мият, изпадат в паника: "Леле, и това нещо се пие!" Добри са отзивите и за "Горски плодове" (Punch Berry). Вътре едва ли има плодове, още по-малко от гората, но Е-тата са така подбрани, че да оставят траен отпечатък в косите. Боята трае различно дълго - при някои се измива веднага, при други държи по няколко месеца.

Новата мода не е измислена у нас. В САЩ отдавна се боядисват с разтворими сокчета, но техните не се казват степчета, а Kool Aid, пояснява още "24 часа". Деца правят видео с инструкции как се боядисва косата, майки описват как са усъвършенствали технологията.
"Сложете степчето в чаша от стиропор, защото ще ви боядиса порцелановите", съветват едни. "Вместо да висите над съдинки с боя, сипете боята в плик, пъхнете вътре кичура и го завържете", предлагат други.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
13219 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини