Британският премиер: Ще излезем от ЕС

  • 18 януари 2013 11:04

  • 1733
  • 3
Британският премиер: Ще излезем от ЕС
© gettyimages

Великобритания ще излезе от Европейския съюз и европейският проект ще се провали, ако блокът не се справи с три съществуващи проблема, се казва в речта на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., която британският премиер трябваше да произнесе днес в Холандия, но отложи заради кризата със заложниците в Алжир, предаде Ройтерс.

Очакваше се в тази важна реч премиерът да очертае плановете си да предоговори британското членство в съюза и да обещае референдум върху споразумението, което постигне. Камерън е възнамерявал да посочи трите големи предизвикателства пред ЕС: дълговата криза в еврозоната, нестабилната конкурентоспособност и намаляването на обществената подкрепа, особено във Великобритания. "Ако не се справим с тези предизвикателства, съществува опасност Европа да се провали и британският народ ще се придвижи към изхода", гласят думите на Камерън съгласно извадки от отложената реч, разпространени от премиерската канцелария в Лондон. "Аз не искам това да се случи. Аз искам Европейският съюз да бъде успешен и искам такива отношения между Великобритания и ЕС, които да ни оставят негови членове", декларира британският премиер. Същевременно той би заявил в подготвената си реч, че нараства безпомощността поради увеличаващата се пропаст между ЕС и неговите 500 милиона граждани и поради нетърпимото статукво.

"Налице е нарастващо безсилие за това, че ЕС бива възприеман като нещо, което е натрапено на хората, вместо като нещо, което действа от тяхно име. И това чувство се засилва от самите решения, необходими за решаването на икономическите проблеми", пише в непроизнесената реч. По думите на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. хората са все повече недоволни, че решенията, които се вземат все по-далеч и все по-далеч от тях, водят до снижаване на жизнените им стандарти чрез наложени мерки за икономии или като техните данъци се използват за подпомагане на правителства на другия край на континента, предаде Ройтерс.

Агенцията припомня вчерашно съобщение на Белия дом, че в телефонен разговор американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е заявил на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., че САЩ отдават голямо значение на съществуването на "силна Великобритания в силен Европейски съюз".

Последвайте канала на

БТА
1733 3

Коментари 3

Добави коментар
Пян Гъ

2013.01.18 | 22:02

3
Всъщност Давид не казва нищо определено, само изразява недоволство. Напомня ми за нашите бесепари. Защо не каже: "Ние искаме това, това и това, защото първо, второ и трето ... , а вие правите така и така ... Затова сме аут от съюза". Защо не говори ясно? Накрая - независимо дали "да" или "не" - ще стане каквото му кажат от "онзи клуб", който движи нещата по принцип. Спокойно!

2013.01.18 | 18:51

2
Те без туй се движат от другата страна на платното и само объркват движението с обратен волан. Нямат работа в ЕС.

2013.01.18 | 17:08

1
You are damn right!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини