"Клетниците" - най-сълзлив филм

  • 17 януари 2013 17:52

  • 3359
  • 0
"Клетниците" - най-сълзлив филм
©

Филмовият мюзикъл "Клетниците" спечели четири награди "Златен глобус", а на предстоящите Оскари той присъства в цели осем категории, включително за най-добър филм, оглави боксофисите, превърна се в най-гледаната продукция в жанра си във Великобритания.

Но екранизацията на Том Хупър, известен и като създателя на "Речта на краля", може да "получи" и друго годишно отличие – за най-сълзлив филм, пише dnevnik.bg.

В. "Гардиън" отбелязва, че сред аплодиращите зрители могат да се забележат много, които са със сълзи на очите. Двама братя, отишли на прожекция с родителите си, дори документираха във видео реакциите на родителите си, които казват, че не са плакали така дори на погребение на роднини.

Според "Гардиън" възможно обяснение е решението на Том Хупър да изисква от актьорите да пеят на живо, което подсилва патоса и емоция на сюжета от романа на Виктор Юго. Изданието пише, че по кината вече често се случва персоналът да съветва зрителите да си купят кърпички, преди да влязат.

Но същото, което сега се случва с публиката, е обзело и хората на снимачната площадка. Пред сайта Heat World Ан Хатауей, която играе изоставилата детето си и принудително превърнала се в проститутка Фантин, казва, че тя и съпругът й плачат всеки път, в който е гледала "Клетниците".

"Случи се още в началото, когато Хю Джакман изпълняваше една от песните си – гласът му звучеше перфектен, камерата се беше заковала за неговото лице и аз просто започнах да лея литри от сълзи."

"Клетниците" обаче съвсем не е единственият филм, който провокира подобен прилив на емоции. Работещите в кината на Запад казват, че подобни реакции често се забелязват по време на прожекции на "Животът на Пи" на Анг Лий, разказващ за изгубило семейството си момче след корабокрушение, "Любов" на Михаел Ханеке, в който действащи лица са възрастна двойка, и "Невъзможно" с Юън Макгрегър и Наоми Уотс като семейство, което е изправено пред смъртна опасност по време на земетресението в Индийския океан през 2004 г.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3359 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини