Рашидов определи дискусията около Пайнер като "непочтена и жълта"

  • 17 януари 2013 15:46

  • 801
  • 1
Рашидов определи дискусията около Пайнер като "непочтена и жълта"
©

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко определи като "непочтена и жълта" дискусията за получените от фирма "Пайнер" евросредства, предаде БНР.

Рашидов заяви, че няма закон, който да забранява едно или друго изкуство при проектите по оперативни програми: "И Халваджиян е взимал средства по тази програма, и Митовски е взимал, и братя Чучкови са взимали. Тази дискусия отново е жълта, медийна и непочтена. И не е вярно, че то пренебрегва или пък взима местото на голямото изкуство.

Ако забелязвате, по медиите всяка сутрин всички канали говорят за нови премиери, за нови филми, за нови музеи. Върнахме дебата в сериозното изкуство. Оттук нататък влизат на пазара, връщат се агресивно. Ами хленченето води до силата на чалгата. Има закони в държавата, не е честно подборно да обстрелваме и да убиваме хора. Ако има нарушение там, нека да се осъдят. Това е друго. Но той ги взима за техника, а не за художествен продукт и направете тази разлика".

Последвайте канала на

801 1

Коментари 1

Добави коментар
=1

2013.01.17 | 19:22

1
то пък 1 министър-със средно образование и много връзки-имах си аз да не защити Митя Пайнера :))) чалгарска работа

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини