Закопчаха главатар на наркогрупа в Сливен

  • 17 януари 2013 14:42

  • 1759
  • 0
Закопчаха главатар на наркогрупа в Сливен
©

Престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества на територията на град Сливен е била разкрита по време на спецакция. Задържан е организаторът на престъпната група, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Спецакцията за предотвратяване на наркороразпространението е проведена на 15 януари от служители на сектор „БОП” на територията на град Сливен. В хода на операцията са задържани двама мъже – 24-годишен дилър и разпространител и 50-годишният организатор на група. Двамата са криминално проявени. Задържани са за 24 часа в сливенския арест.

При обиска
у дилъра са открити 5 грама метамфетамин, за което е образувано досъдебно производство.

При последвалото на 16 януари претърсване на дома на организатора са открити 70 грама канабис, 400 полиетиленови пликове, съдържащи остатъци от зелена листна маса, реагираща на канабис, боен пистолет “Браунинг” със заличени номера и 15 боеприпаса. На организатора на групата е повдигнато обвинение за разпространение на наркотични вещества и за незаконно притежание на оръжие. С постановление на Окръжна прокуратура той остава в ареста за 72 часа.

От полицията уточняват, че тарторът на групата има над двадесет регистрации за хулиганство, кражба, кражба на автомобили, обсебване, измама и грабеж. През 2010 г. служители на сектор „БОП” задържат мъжа, с инициали Д.Д., за разпространение на големи количества метамфетамин, за което е осъден на две години лишаване от свобода.

Последвайте канала на

1759 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини