Държавата разрешила застрояването на плажа "Корал" в последните дни на 2012 г.

  • 17 януари 2013 13:20

  • 3158
  • 6
Държавата разрешила застрояването на плажа "Корал" в последните дни на 2012 г.
©

В края на 2012 г. Община Царево е издала разрешителни, даващи зелена светлина за застрояването с огромен ваканционен комплекс на един от последните оцелели плажове на юг от Бургас – "Корал", съобщава "Биволъ".

Така практиката най-скандалните посегателства срещу българската природа да се извършват непосредствено около Коледа и Нова година е спазена. Според "Биволъ" разрешенията са две и са издадени на името на испанската фирма "Ибердрола Инмобилиария", която е последният собственик на 120 дка земя на първа линия северно от Лозенец.

До това се стигна, след като МРРБ загуби делата, които водеше срещу предишните строителни разрешителни на Община Царево, издадени от бившия кмет Петко Арнаудов. Причината за загубата е невнесена съдебна такса от 20 лв.

Не бяха уважени и исканията на природозащитниците да се върне отменената защитена територия "Блатно кокиче". Освен блатното кокиче, което е защитен вид, на дюните зад плажа растат пясъчни лилии и други редки растения.

Разрешението за строеж се издава дни след скандала със строежа върху дюни в Несебър, с която е свързан кумецът на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа – Тодор Бояджиев, и след като се разбра, че един от малкото останали девствени плажове по българското Черноморие – Иракли, се застроява.

До позволението на строеж на плажа Корал се стигна след като Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) по времето на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се е оставило да загуби две от трите делата за къмпинг "Корал".

От извадките на съдебните заседания е видно, че освен това представителите на МРРБ не са се явявали на съдебните заседания по делата, заведени лично от Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. За сметка на това адвокатите на община Царево и заинтересованите инвеститори присъстват на всяко едно заседание и съдът приема всички техни искания без възражение.

Делата по жалбите на МРРБ обаче са прекратени през август тази година именно заради невнасянето на дължимата такса от 20 лева, информира "Биволъ".

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3158 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
изненадан

2013.01.17 | 21:15

6
Криза е ! Ние спасяваме България, от къде 20 лв. за дела да отделим. За СРС има, за дюни и плажове няма. Ние от ГЕРБ идваме с нов морал.

2013.01.17 | 21:15

5
ЧУДЕСНО-дали случайно МРРБ са загубили делата и пак ли комунистите начело със Станишев са виновнии-тези гербаджии станаха повече от смешни
!!!

2013.01.17 | 21:15

4
Щом е от Биволъъъъъ - ясно !

2013.01.17 | 21:15

3
хитро са го направили това с последните дни на миналата година, понеже повечето хора почиват и са в празнично настроение няма да бие на очи и може би никой няма да разбере, скришно скришно мишоците от ГРОБ крадааааат и крадааааат
svetla

2013.01.17 | 20:05

2
Pak li stanishev e vinoven?
koko

2013.01.17 | 17:10

1
Кучето си лае , кервана си върви ! Издават разрешения на поразия ,а после - не било така .Да ги сменят всички подписали разрешителните за строеж по плажовете,иначе ще се печем на цимента им , много пари взеха за подписи ---- стига толкова !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини