Секта стояла зад изчезването на Жанета от Белоградчик

  • 17 януари 2013 10:30

  • 2552
  • 0
Секта стояла зад изчезването на Жанета от Белоградчик
©

Близки на изчезналата Жанета от Белоградчик потърсиха помощ от БНТ.

От месец и половина семейството и съученици на Жанета Амири нямат известие за нея. Роднините й подозират, че е напуснала дома си под влияние на секта, информира още БНТ. Момичето е обявено за общодържавно издирване.

Бащата на Жанета разказа, че на 2 декември тръгнала да носи учебник на съученик и оттогава не се е върнала. Негово проучване показало, че момичето се е качило в деня на изчезването на автобус за София. Той смята, че дъщеря му е жертва на секта. "Аз имам съмнения за сектите. Върху нея обработвали по Фейсбук. Обработвали са я две-три години най-малко", твърди Ахмад Амири.

Единайсетокласничката била сред най-прилежните ученици и не показвала с поведението си, че има проблеми вкъщи, които да са причина да напусне дома си. "Странното при нея е, че не общуваше много със съучениците си. Въпреки това, когато сме имали някаква тема за разискване, взимаше отношение", разказва класният й ръководител Иванка Любенова.

Близките на момичето казаха, че не за първи път тя напуска дома си. По контакти във Фейсбук полицаите я откриват през есента в София. Със съдействието на социалната служба момичето е настанено временно при баба си. "Тя, когато избяга първия път и се върна, психически беше много разстроена. Нищо не споделяше", споделя Невена Василева.

Вече 45 дни Жанета нито се е обаждала, нито е писала къде е.

"В момента се провеждат необходимите мерки чрез колеги от страната. Всеки получен сигнал или някаква следа се проверява", каза Слави Славчев, началник Районно управление "Полиция"- Белоградчик

Бащата на момичето е от Афганистан, женен е за българка и имат още едно дете. Той работи като съдия-изпълнител в Белоградчишкия районен съд.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2552 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини