Британци третирали български студенти по-зле от жители на третия свят

  • 17 януари 2013 09:04

  • 1759
  • 0
Британци третирали български студенти по-зле от жители на третия свят
©

Не сме писали писмо, нито ще съдим кралицата на Великобритания. Така трима студенти от България опровергаха информация в пресата, че ще съдят Елизабет II за дискриминация.

Проблемът обаче остава с липсата на възможност за българските студенти да работят, докато учат. Ако човек със студентска виза от Индия например е готов да работи по 20 часа през семестъра и неограничен период през лятото, разказа пред БТВ Ани, която учи в Шотландия.

Процедурата по изваждането на специалната жълта карта е изключително затруднена, включва се дори клетва пред местната община. В този период обаче се вземат документите на студентите. По закон процедурата продължава до 6 м., но реално има случаи на едногодишно забавяне. Още по-големият проблем е, че документите се пращат по пощата. Оказва се дори, че бъдещите висшисти могат да не завършат образованието си, тъй като в някои от формите на обучение се предвижда стаж, който трябва да е платен, но без документите не може да започнат работа. Това ни поставя в по-лошо състояние от хора, които не са от страните на ЕС, възмутени са студентите. Във Facebook групата са се включили 4250 души, които също сигнализират за свои проблеми.

Последвайте канала на

Novini.bg
1759 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини