Яне Янев се закани да проверява наред за скандалните сделки по морето

  • 16 януари 2013 14:56

  • 1691
  • 3
Яне Янев се закани да проверява наред за скандалните сделки по морето
© Булфото

Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, председател на Парламентарната комисия за разследване на корупцията по високите етажи на властта, заяви пред БНР, че около скандалите на Черноморския бряг е добре обществото да знае зародиша, да познава целия процес и да разбере колко е загубил републиканският бюджет от всички разпоредителни сделки, които са ставали след промяна на Закона за горите през 2003-та година.

Всички, без изключение, ще бъдат проверявани
, гарантира Янев. Очаквам министър Найденов да даде в табличен вид всички справки за издадени заповеди за замяна на основание на чл. 15 от Закона за горите за периода 2003-2009 г. Започваме с "Дюнигейт", имаме сигнали, които са доста любопитни и които ще взривят обществото. Гледам фирми като "Албена" АД, "Дъбрава" АД, които са заменили 268 декара за 299 лева, добави той.

Според Асен Йорданов - журналист от сайта "Биволъ", наказанията на длъжностни лица, наложени заради скандалната сделка с дюните, са само прах в очите. "Защото земята не е продавана от този или онзи архитект. Всички сделки са правени от държавата и различните правителства през годината. Така се подменят нещата. Търсят се виновници там, където ги няма, а истинските виновници се запазват. Защо няма проверка в РИОС- Бургас, например?! Никой не проверява как за един ден се издава екоразрешение?! Това, което сега излиза е един катарзис на общественото напрежение. За същите скандални сделки съм писал до институциите. По цялото черноморие са се извършвали и се извършват такива безобразия. Министър Найденов трябва да извади и сделките, които са в ход", посочи Йорданов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1691 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дон пепе

2013.01.19 | 11:57

3
Как ше ги проверява с отворен анус ли ще е,че по морето сега духа силен вятър,да не му настине,после Марешки трябва да го гушка да се оправи.
KOREKTOR

2013.01.19 | 11:56

2
Янчо, ти пак се изока. Недей така бе не се напъвай. Ша съ наакаш. После пак работа за Боко да ти сменя памперса.
ЯНЕВ КУРВО

2013.01.19 | 11:56

1
..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини