Франция: Заплахата за екзекуция "Аш Шабаб" на заложника е медийна манипулация

  • 16 януари 2013 12:08

  • 630
  • 0
Франция: Заплахата за екзекуция "Аш Шабаб" на заложника е медийна манипулация
©

Съобщението на сомалийската групировка "Аш Шабаб", че са решили да екзекутират френския заложник Дени Алекс, който вероятно е мъртъв от пет дни, е медийна манипулация от страна на ислямистите, заяви днес началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили адмирал Едуар Гийо, цитиран от АФП.


"Подозираме, и според мен не грешим, че ислямистите от "Аш Шабаб" извършват медийна манипулация. От петък вечерта няма нито един признак, че Дени Алекс е жив, смятаме, че той вероятно е мъртъв, заяви адм. Гийо пред радио "Европа 1". През уикенда френски командоси се опитаха да освободят агента от френското разузнаване, държан за заложник от три години, но операцията завърши с неуспех. Свързаната с Ал Каида сомалийска групировка днес обяви, че осъдила на смърт заложника. "Аш Шабаб ал Муджахидин взеха единодушно решение да екзекутират офицера от френското разузнаване Дени Алекс", заявиха ислямистите в декларация в Туитър, цитирана от Ройтерс.

С опита си да го спаси, Франция доброволно подписа смъртната присъда на Алекс, посочват екстремистите в имейл. Именно френското правителство носи отговорност за смъртта му, казват те.

Последвайте канала на

БТА
630 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини