Бойко Борисов: Не искам да оставя ядрени боклуци на децата си

  • 16 януари 2013 11:03

  • 7083
  • 74
Бойко Борисов: Не искам да оставя ядрени боклуци на децата си
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна в Министерски съвет с представители на различни екоорганизации, на "Зелените" и на фотоволтаиците, предаде репортер на novini.bg.

Министър - председателят им даде възможност да изкажат мненията си във връзка с АЕЦ "Белене".

Боби Сандов от "Зелените" заяви, категорично е против строителството на АЕЦ "Белене" и напълно подкрепя ГЕРБ. Той призова всички да гласуват с "не" на предстоящия референдум за "това безумие АЕЦ "Белене". Сандов отново изтъкна, че районът е сеизмичен и показа карта с обезлюделия румънски район около Чернобил. Той заяви, че ако това се случи в България, половината от страната няма да я има.

Боби Сандов припомни, че АЕЦ "Белене"е отхвърлен още преди години от учените и това е записано в Бялата книга на БАН. Той съобщи, че има много експерти, които са работили по този въпрос, но сега не говорят, защото са заплашвани. 

Албена Сименова, биоземеделец от района на Белене, също изрази своето притеснение за бизнеса си, ако проектът за АЕЦ се осъществи. Тя изтъкна, че хората от региона са против него.

Председателят на Асоциацията на фотоволтаиците Никола Газдов каза на срещата с Борисов, че не иска да остави ядрени боклуци на децата си. Премиерът го подкрепи и потвърди, че и той не желае да остави такова наследство.

Мненията на "Зелените" и правителството за втори лифт в Банско обаче не са така еднакви. Убеден съм, че трябва да има втори лифт на Банско, каза министър-председателят. По позицията за изграждането на АЕЦ „Белене”, правителството и представителите на Комитета за зелени алтернативи са на една позиция, но са на противоположни позиции за ситуацията в Банско.

„За Банско за втори лифт - ще сме противници, защото съм убеден, че там трябва да сложим втори лифт”, каза Борисов на представителите на Комитета за зелени алтернативи, сред които са съпредседателите на "Зелените".

През май става изискуем заем от 195 милиона евро към френската банка "Париба", дадени по проекта "Белене" като миналата година е отложено плащане от 60 милиона евро, съобщи още премиерът. "Министър Делян Добрев трябва да намери отнякъде 400 млн.лева за да ги връщаме," добави Борисов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7083 74

Коментари 74

Добави коментар

2013.01.19 | 16:41

74
Тоя с къв пиниз иска да излезе от ситуацията лелелеле
123

2013.01.19 | 16:41

73
Боко не му пука за екологията!!Без белене ще купуваме ток от турците след години, и тогава гранция ще ни дерат кожите здраво.От друга страна, руснаците още от сега надуват цената на АЕЦ-а, а когато е готов кой знае колко ще струва...Реално всичко се свежда до едно : кой да ни прецака руснаците или турците.И те не са виновни, а боко и станишев- американските/ руски слугини.Оправляват ни национални предатели, който не трабва да имат думата за каквото и да е било!

2013.01.19 | 16:41

72
Какъв референдум кви 5 лева?Въпроса е вие на кой ще плащате на ТИМ или на ВИС.Зелена или ядрена?Същото като застраховането..
Пурко

2013.01.19 | 16:41

71
Той, какво ли наследство изобщо ще остави!? Освен за родата си!
nuclear

2013.01.19 | 16:41

70
Испания, Италия, Белгия, Австрия, Дания, Швеция, Швейцария, Норвегия, Португалия, Германия и много други по-малки икономики се отказаха да развиват ядрена енергетика. Тези страни са наясно, че ядрените централи в сегашния си вид са морално и технологично остарели и минусите и рисковете при използването им с в повече от допустимото. В България обаче случихме на "експерти", които още живеят в 70-те години на миналия век и смятат този вид енергетика за "върха на сладоледа". Тези хора волно или неволно са просто маши в ръцете на частни интереси (ядреното лоби) и предизборни манипулации. Абсурдно е лява (социална) партия да е за ядрена енергетика, освен ако не са замесени лобистки интереси. Изводите си ги направете сами.
Сашо

2013.01.19 | 16:41

69
Ядрените централи са най-екологично чистия начин за добиване на енергия, като изключим нерентабилните възвръщаеми енергийни източници.

2013.01.19 | 16:40

68
Е, не! Тоя тъп мутрафон вече стигна дъното! Почна от цената, през руската зависимост, поигра си със страховете на хората със сеизмичността, та да стигне до ядрените боклуци! И всичко това, само и само да оправдае нагъзването пред американските си господари, които са го стиснали за топките, с данните от миналото му. А от Козлодуй ядрени "боклуци" няма ли да останат? Или там всичко е цветя и рози понеже има много за крадене? То бива, бива лъжи, ма чак па толкова. Извикали основни конкуренти на АЕЦ, хората с фотоволтаиците, които ни дерат кожите, да се изказват против. Ми много ясно, че те имат изгода да няма Белене! А и, освен това, на мутрата дечицата няма да живеят никога в България. Те ще си пекат задниците на някой остров с парите откраднати от всички нас. Пък вие го трайте още тоя примат!
Радо

2013.01.19 | 16:40

67
А тогава що не направят заплатите като тези страни дето си изброил хората във България едвам смогват да си плащат тока който е станал златен. Причината за това поскъпване са нашите мили фотоволтаици+енергодружествата всеки се бори за по евтини енерго носители а излиза че че сме най богати да плащаме най скъпата енергия!

2013.01.19 | 16:40

66
"Умници" от новини.бг, по - важната част в новината е, че Той е подкрепил втори лифт в Банско, което ще доведе до изсичане на гори за поредната мутра - олигарх - имбецил! Тва трябваше да ви е заглавието, но вие угодно сте отклонили темата към Белене! Надявам се някой ден историята да ви съди, вас медиите, че 4 години мълчахте в полза на банкянския тъпак, докато той спокойно безчинстваше из страната!
НЕ НА БЕЛЕНЕ

2013.01.19 | 16:40

65
защо все лаете червени боклуци такива ако гръмне тази централа имате ли си на идея че половината България ще изчезне от картата помислете малко какво може да се случи в този земетръсен район

2013.01.19 | 16:40

64
ще ти гръмне тиквата, другарю гербераст, но нищо няма да излезе от нея, освен въздух :))) Никоя централа в света не се строи с идеята да гърми, не знам защо смятате, че тази в Белене се строи точно с такава идея :))) Ма то не става само с ядене и лизане топките на Тиквата, трябва и акъл ;)

2013.01.19 | 16:40

63
Ти сеизмолог ли си, или си тъп гербераст
Гюро Михайлов

2013.01.19 | 16:40

62
Тя и жената не трябва да забременява, щото може да абортира.
Сашо

2013.01.19 | 16:40

61
То по твоята логика и АЕЦ Козлудуй да затваряме, че и той може да гръмне. ВЕЦ-овете също да ги махаме, че може да се спукат стените и да ни залее, ТЕЦ-овете пък замарсяват много - и те не стават. Ами дай само на фотоволтаиците на Цветелина Бориславова да перкаме, че така ще е най-добре на герберастката сган.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини