Валентин Терзийски: Търсят се политически дивиденти с темата за скъпото парно

  • 16 януари 2013 08:39

  • 1093
  • 1
Валентин Терзийски: Търсят се политически дивиденти с темата за скъпото парно
©

Високите сметки за парно за декември месец 2012 година са заради ниските температури, отново съобщи в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Валентин Терзийски, зам. - председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Той обясни, че термометрите са паднали доста повече през последния месец на 2012 г. от декември месец 2011 година. Терзийски съобщи, че наистина почват проверки на високите сметки за парното.

Огнян Димитров, говорител на Асоциацията на топлинните счетоводители, съобщи също, че по - високите сметки се основават на студените дни.

"Всяка година има оплаквания от граждани за сметките за парно, но преди 20 години никой не се интересуваше от това", каза от своя страна Богомил Николов, Асоциация "Активни потребители". Той припомни, че вече парното изяжда дори по някога половината от бюджета на едно семейство.

"Обществото трябва да вземе решение относно парното. Ако се прецени, че системата на централно топлоподаване е не ефективна, да се запише това в закон", каза още Терзийски. Според него, се търсят политически дивиденти с темата за скъпото парно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1093 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ххх

2013.01.16 | 11:11

1
Високите сметки се основават на неспособността на мениджмънта на топлофикаиите да управляват, а не на високите температури. Като се добави към това и сколнността им да крадат, нещата стават неспасяеми.

Добави коментар

Водещи новини