Юлия Тимошенко прекрати гражданското си неподчинение

  • 15 януари 2013 16:19

  • 682
  • 0
Юлия Тимошенко прекрати гражданското си неподчинение
©

Лишената от свобода украинска опозиционна лидерка Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, която е на лечение в клинична болница в Харков, прекрати гражданското си неподчинение, съобщи ИТАР-ТАСС.

Тимошенко изтърпява седемгодишна присъда в Качановската изправителна колония в Харков за злоупотреба със служебно положение и в момента се лекува в клиниката "Укржелдороги". Началникът на Качановската изправителна колония Игор Колпащиков заяви, че Тимошенко е прекратила протестната си акция. Той се срещна с опозиционни депутати, пристигнали в Харков. Депутатът Андрей Павловский каза, че Тимошенко явно се е съгласила да бъдат възобновени медицинските процедури. По думите му народните представители не са били допуснати в стаята на опозиционната лидерка, за да проверят условията, при които е държана тя.

На 8 януари Тимошенко обяви гражданско неподчинение и каза, че повече няма да позволи да бъде преглеждана и няма да се върне в болничната стая, докато оттам не бъдат махнати видеокамерите и охраната.

Последвайте канала на

БТА
682 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини