Данаил Георгиев е шофьорът убиец от "Черния Великден" (обновена)

  • 15 януари 2013 14:48

  • 7674
  • 3
Данаил Георгиев е шофьорът убиец от "Черния Великден" (обновена)
© Булфото

Повторната комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза е категорична, че подсъдимият Данаил Георгиев е шофирал автомобила, който уби шест деца на Великден през 2011-та година. Това стана ясно по време днешното заседание на Апелативния съд в Пловдив, на което бяха изслушани две вещи лица с обяснение за получените травми и съответствието им с местоположението на пътниците, съобщи Дарик.

От показанията на професорите Дойчинов и Карапетков, стана ясно, че тялото на Данаил Георгиев е намерено с крака към предното табло и няма как друг човек да е шофирал, каквото е твърдението на подсъдимия. Според Георгиев, колата е била управлявана от приятеля му Христо Иванов. Професор Карапетков обаче е категоричен, че няма физичен закон, който да кръстоса двете тела по начина, по който са намерени, за да се потвърдят думите на подсъдимия. С помощта на автомобил-играчка професорът демонстрира пред съда движението след отклонението му от пътя.

Данните от експертизата сочат още, че автомобилът се е движел със 126 км/час, при съобразена скорост между 40 и 50 км/час. Вещите лица бяха категорични, че отклонението на колата започва няколко секунди преди пропадането на пътя, което изключва възможността причина за катастрофата да е неравност.

Апелативният съд в Пловдив обяви, че делото трябва да бъде решено в едномесечен срок. Делото доби публичност като "Черният Великден". Данаил Георгиев и Живко Желев бяха осъдени на първа инстанция в Хасково. Те получиха съответно по 12 и 10 години лишаване от свобода. До средата на февруари пловдивските апелативни магистрати трябва да решат дали наказанията на Данаил Георгиев и Живко Желев ще бъдат коригирани.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7674 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ivan

2013.01.18 | 07:40

1
Nikoy ne moje da varne tezi deca na roditelite im!JALKO!! Znam kak takiva slu4ai mogat da sa po-malko,no edva li biha me izslushali tezi ot koito zavisi.
SVDragunov

2015.05.18 | 23:57

3
Първо се научи да пишеш на български език,смотаняко и тогава претендирай за "изслушване"...
Белия ВЪЗКРЕСЕ

2014.05.24 | 08:35

2
Ако моето дете беше една от жертвите,тия умствени недорасляци щяха вече да са тор!

Добави коментар

Водещи новини