Притискат любовница да се откаже 600 000 лв. кръвнина

  • 15 януари 2013 06:14

  • 6535
  • 2
Притискат любовница да се откаже 600 000 лв. кръвнина
©

Любовница на отвлечен и убит през 2008 година бизнесмен се отказа от 600 хил. лева. Приятелката на покойния вече собственик на фирма „Гранити” Стоян Стоянов оттегл иска по делото си, с който искаше да подсигури себе си и дъщеря си, пише Монитор.

4-годишната Стеяна била дете на Стоянов. С това решение на Мария придобилото скандална популярност дело „Гранити” претърпя пореден обрат. Жената обясни пред магистратите, че е депозирала и молба в Бургаския окръжен съд още в края на миналата година, с която е поискала и да бъде заличена като страна в съдебния процес. Мария Милкова не изтъкна никакви мотиви за решението си, което провокира слухове, че е била притисната да се откаже от парите. Извън съдебната зала обаче тя отрече върху нея да е имало натиск или заплахи.

„Така съм преценила, не искам да коментирам. Решението си е изцяло мое, само ще кажа, че не е оказван натиск върху мен, по никакъв начин", каза Милкова. Тя бе призована вчера в съда да даде свидетелски показания за трагичния инцидент от 2008 година.

Разказа, че се разтревожила, след като приятелят й не се прибрал до 3 часа след полунощ и позвънила на съдружника му Ангел Христев.
По време на процеса стана ясно, че малката Стеяна няма никакво наследство от фирма "Гранити", тъй като по времето на изчезването на Стоянов тя не е била родена. Малко по-късно родителите му продали неговите дялове. Вчера магистратите разпитаха и Жельо Демирев, съкилийник на Манол Хаджиев, който се счита за физическия убиец на Стоян Стоянов.

На предпоследното заседание известният килър Недялко Димитров-Момата се отрече от първоначалните си показания, в които твърдеше как Стоян Петров му поръчал да убие Манол Хаджиев и Златомир Калайджиев. После Момата обясни, че е казал така, защото искал да натопи Стоян Петров. Тези твърдения внесоха ново объркване в процеса и създадоха допълнителна работа на магистратите.

Собственикът на фирма „Гранити” Стоян Стоянов бе отвлечен на 6 март 2008 година, докато паркирал колата си в подземния гараж на кооперацията, в която живее. През юли 2009 г. трупът на 37-годишния бизнесмен беше открит в местност до село Паницово в Дюлинския проход. Делото за убийството му, което беше кръстено на фирмата „Гранити”, влезе в съдебна фаза преди повече от две година, но оттогава бе връщано пет пъти в прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт. Вчера то се гледа за седми път.

На съд са общо петима обвиняеми - бившият варненски съдия Галин Костов, бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, който в момента е обявен за издирване, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров.

Станислав Михайлов е в неизвестност от три години. Смятаният за физически извършител Манол Хаджиев по-късно също беше убит.

Последвайте канала на

Novini.bg
6535 2

Коментари 2

Добави коментар
Fox81

2013.01.15 | 12:32

2
Мафия, жено вземи парите и плати да очистят боклуците, хем с техните пари, хем боклуците ще изчезнат!

2013.01.15 | 12:32

1
ама да не я очистят преди това нея ...

Добави коментар

Водещи новини