Провали се приватизацията на ВМЗ-Сопот

  • 14 януари 2013 16:42

  • 3054
  • 1
Провали се приватизацията на ВМЗ-Сопот
©

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол прекрати процедурата за приватизация на "ВМЗ - Сопот", каза в интервю за БНР Емил Караниколов, директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Причина за това е, че единственият останал кандидат за покупка на държавното предприятие - "Емко", е внесъл в деловодството на агенцията само обвързваща оферта в крайния срок, понеделник, 15 часа, но не и изискуемия депозит за участие от 3 млн. евро. Той е задължително условие за участие, а и за отваряне на офертата.

"Поради факта, че това не беше изпълнено, единствената законова възможност беше прекратяване на процедурата за приватизация", обясни Караниколов.

В петък, когато изтече крайният срок за внасяне на обвързваща оферта в Агенцията за приватизация, ведомството удължи срока до понеделник, 15 часа.

По-рано днес Емил Караниколов посочи, че сред вариантите оттук нататък са Народното събрание да одобри нова стратегия за приватизация, то да се продаде без такава стратегия или да тръгне към процедура на несъстоятелност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3054 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.15 | 01:39

1
изискуемият...WTF!!!

Добави коментар

Водещи новини