Шуменски хлебозавод мами пенсионери с купони за хляб

  • 14 януари 2013 11:12

  • 1962
  • 0
Шуменски хлебозавод мами пенсионери с купони за хляб
©

Стотици граждани на Шумен са измамени от хлебозавод "Корн", оплакаха се те пред БНТ.

Срещу предоставена пшеница те получили купони за по-евтин хляб. Преди няколко месеца обаче, без нужното предупреждение, заводът преустановил тази практика и така в хората останали само парченца хартия. Междувременно заводът фалирал, а собствениците му се криели, за да не плащат обезщетения.

"На 2 август отидох да взимам хляб. Гледам на касата обява: "Считано от 6 август купоните вече няма да важат", оплака се един от потърпевшите. Ощетените, повечето от които пенсионери, са решили да търсят правата си, защото загубите за всеки един от тях са големи.

"Моите купони бяха 1800. Аз съм дал 2 тона жито. За година и половина-две да съм взел 300 купона", жалва се производител. Купоните са се натрупали във времето, защото не е обяснено на хората, че купонът е за определено време.

"Ще направим искова нотариално заверена молба. Ще се отнесем до съда", обяснява друг. Съдия-изпълнител вече продава имуществото на фалиралия хлебозавод. Ако спечелят делото в съда, хората с неизползваните купони ще получат обезщетение.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1962 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини