Над 950 000 "мъртви души" са установени в избирателните списъци

  • 13 януари 2013 15:22

  • 6235
  • 15
Над 950 000 "мъртви души" са установени в избирателните списъци
©

Референдумът е една генерална репетиция за манипулациите на предстоящите избори. В една много спокойна обстановка ГЕРБ ще смажат скърцащата изборна машина, която сами създадоха.

Това заяви на извънредна пресконференция Христо Ангеличин, председател на експертната група "Изборно законодателство" към Националния съвет на "Движение България на гражданите".

Ангеличин добави, че при направена справка в МРРБ, служба "ГРАО" и НСИ са установени над 950 000 "мъртви души" в избирателните списъци. Той даде пример с Казанлък, където в списъците са регистрирани 71 000 души при 63 000 жители на общината.

"Справката в община Дупница показа, че "мъртвите души" в избирателните списъци са 22%", допълни Ангеличин. Той припомни, че още през май месец 2012-а година от името на Сдружение "България на гражданите" е изпратено писмо до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, в което се е настоявало за "изчистване" на избирателните списъци.

"Предстоящият референдум можеше да се използва за въвеждането на активна регистрация, но това не стана, а отговор на писмото няма", каза членът на Националния съвет на "Движение България на гражданите". Христо Ангеличин посочи и друг пример за допуснати нарушения при подготовката на предстоящия референдум. В столичния район "Средец" са били разпространени избирателни списъци, с лични данни на гражданите, което е в разрез със закона.

"Целта на референдума е да се разбере кои са т.нар. "мъртви души" в избирателните списъци, за да може на изборите през лятото да бъде пуснат глас от тяхно име", коментира организационният секретар на "Движение България на гражданите" Калин Томов, който уточни, че под "мъртви души" визира тези граждани, които са в чужбина и не упражняват правото си на глас.

"ГЕРБ се опитват да бъдат шампиони в изборните машинации", каза още Томов и даде пример с промяната на часа за край на изборния ден, от 19.00 на 20.00 часа, което е станало без необходимото обсъждане.

"Гарантирането на честността на изборите не е самоцел, през тяхното честно провеждане минава и възможността за контрол над действията на властта, като например това, което се случи с дюните край Несебър", допълни организационният секретар на Движението.

"Ще положим всички усилия да не бъдат откраднати изборните резултати. Ще следим на референдума какво ще направят с личните данни, какво се опитват да направят с Изборния кодекс при обсъждането в Народното събрание, както и какво ще се опитат да вменят на ЦИК да направи", декларира Калин Томов. Той коментира още, че "с това управление на страната - България е на път да преустанови изпълнението на политическите критерии за членство в ЕС".

Последвайте канала на

Весела Найденова
6235 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2013.01.15 | 10:09

15
Прав е №12 - един не виждам да се е изказал по темата. За какво става въпрос разбрахте ли? Не! Да ви направи впечатление "коментира организационният секретар на "Движение България на гражданите" Калин Томов, който уточни, че под "мъртви души" визира тези граждани, които са в чужбина и не упражняват правото си на глас."? Не, разбира се, много е сложно. ;-)
хаха до ном-4

2013.01.14 | 13:24

5
Ти си един мързелив нещастник!!! Каква зган са турците бе ? Иди в някое турско село и виж какви имоти имат и как живеят. Нещастник. Колкото и да ги мразиш турците ТУК СА БИЛИ И ЩЕ БЪДАТ, ЗАЩОТО БГ Е ,КАКТО ТВОЯ, ТАКА И ТЯХНА РОДИНА!
хм

2013.01.15 | 10:08

14
Аз лично лошо от турци не съм видял, а добро от българи - също. Турците са възпитани, уважителни хора с традиции, които ценят семейството. Тези от тях, които са вярващи, са още по-хубави хора. Тук е пълно с 12-13 годишни л..., които ругае турците, без дори да познават такива. Не би трябвало да им се обръща внимание. Много малки са, за да има с какво да си играят и си нямат занимание, а родителите им очевидно не могат да се грижат за тях.
НЕ НАРОД - МЪРША

2013.01.15 | 10:07

13
ЧЕ САМО ГЕРБ И БСП ЛИ СА ВИ ОПЦИИТЕ БЕ ГОВЕДА МЪРШАВИ???????? АТАКА И ВМРО ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ГИ БЪЛГАРИ ЗАСПАЛИ???? ЛУД И БИЛ ВОЛЕН? ЛУД СИ ТИ ДЕТО ТИ ХАРЕСВА ДА ТЕ ГАВРЯТ МАНГАЛИ И ЗАПАДНИТЕ ГЮЗОЛИЗОВЦИ!!!!!!
Ivan

2013.01.14 | 13:24

6
Успокой се,пий един валериан...може да помогне...евентуално...
...

2013.01.15 | 10:05

12
Българи, няма ли да разберете, че подкрепата ви за Герб, или БСП, ще доведе до гибелта на българския народ? Това са един кръг долни боклуци, които в продължение на десетилетия обират народа. Докато ги търпим, такова ще е положението, ще грабят от бюджета– нашите пари, ще грабят и от парите които ни пращат от ЕС, ще разпродават България, ще ни използват като материал за гласуване, а ние ще страдаме и няма да имаме пари за хляб. Когато народа се вдигне, и изхвърли всичките 240 боклуци от парламента, тогава има шанс за ново начало. Да бъдат изправени пред съд народен, и избора да им е- връщат заграбеното, или смърт !!! Жалкото е че в БГ остана едно стадо овце, всички разумни българи напуснаха потъващия кораб "България" и оставиха роднините си да страдат и да са роби на 240-те изрода и тяхното обкръжение. Затова и изродите се възползват. Целта им е да оберат народа и страната ни до последно. Това е ГЕНОЦИД спрямо БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ.
РАДИО ЕРЕВАН

2013.01.15 | 10:04

11
ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ. Буквално преди минути получихме радостната новина от Централна Каса на Билетно Сдружение Победа за кратко ЦК на БСП , че със парите спестени от закуски са договорили автобуси ДО и ОТ ония свят за мъртвите 950 000 души в списъците за предстоящият РЕФЕРЕНДУМ. За предстоящите избори ДОРИ ОБЕЩАВАТ ДА УДВОЯТ АВТОБУСИТЕ и в списъците да влязат имената и на всички Българи живели някога по земите ни, като по този начин докажем на света че винаги има какво да научат от нас за демокрацията. Слава за тяхната саможертва и щедрост СЛАВА.
Светльо

2013.01.14 | 21:10

10
Надявам се ГЕРБ да нагласят изборите, защото иначе пак ще ни управлява турската зган мръсна!
(y)

2013.01.14 | 13:22

3
i az predpochitam gerb pred upravlenie na oshte edna troina koaliciika s neformalen lider dogan
ner0ni

2013.01.14 | 06:33

2
Ти си един тъп олигофрен, даже не знам как имаш мозък да си включиш компютъра и да пишеш.... но какво да очакваш от един гербер????
f

2013.01.14 | 21:10

9
F16 e,, inovation from 1974,,. Minister Anio ANGELOV what said for it..... 1. 500 000 billion $ for THIS up to 2020.
РАДИО ЕРЕВАН

2013.01.14 | 21:10

8
От радиото съобщиха, че новината не е нова. Заявки за патент са подали две три партийки и една ТРОЙНА коалиция. От проверени источници се разбра, че това е поредния опит на БСП да спре демографският срив в редиците на своята партия. Както се казва нищо ново при БСП a вече и старо.

2013.01.14 | 14:56

7
Колко сте наивни-Доган и Боко се срещат през ден и това ще е новият формат на коалиция.А вие си джавкайте и вярвайте на празни приказки.Всичко е прах и в без това слепите ви очи,уважаеми гласоподаватели.
Slaveiko Peiko

2013.01.14 | 13:23

4
Проблемът с мъртвите души в списъците и поправки в остарелия вече Закон за изборите няма да се решат от Б.Б., защото не са в негова полза. А за чий Кунева, ако бе на страната на Борисов, ще му разкрива манипулациите, нали би загубила от ТОВА! Я малко по-дълбоко разсъждавайте! И не заблуждавайте за възможни коалиции! Кунева няма да прави коалиции с тези...

Добави коментар

Водещи новини